Autor: Põllumajandus.ee • 5. juuni 2024

Kalanduse kohalikud tegevusrühmad saavad 25 miljonit eurot kohaliku elu arendamiseks

Eesti kaheksa kalanduse kohalikku tegevusrühma saavad taotleda Euroopa Merendus-, Kalandus- ja Vesiviljelusfondist rahastust kogukonna juhitud kohalikuks arenguks. Meetme eesmärk on säilitada ja arendada kohapealset elu ja tagada sektori majanduslik konkurentsivõime.
Kui linn magab sügavat und, sõidab Vana-Sauga kalasadamast merele kalalaev Mona, Pärnu kutselised rannakalurid pardal merele mõrda nõudma.
Foto: Andras Kralla

„Meede on selleks, et tõsta kalanduspiirkondade kalandusettevõtjate konkurentsivõimet, suurendada kalurite sissetulekut, luua ja säilitada töökohti ning aidata kaluritel omandada uusi teadmisi ja oskusi. Kalanduspiirkondades on oluline kasutada paremini ära kohalikke eripärasid ja resursse, sh tööjõudu, võtta kasutusele uuenduslikke lahendusi ja arendada kohaliku toidu tootmist. Ettevõtjatele suunatud tegevuste kaudu soodustab meede piirkondade majanduse arengut,“ selgitas regionaalminister Piret Hartman.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960