Autor: Anneli Haugas, Regionaal- ja Põllumajandusministeerium • 11. juuni 2024

Kui palju on pestitsiidide jääke Euroopa Liidu toidus?

Igal aastal avaldab Euroopa Toiduohutusamet (EFSA) aruande, kus antakse ülevaade pestitsiidide jääkide leidumisest Euroopa Liidu turul olevas toidus. Mida viimane aruanne näitab, sellest kirjutab Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi toiduohutuse osakonna nõunik Anneli Haugas.
Aastal 2022. uuriti lisaks peakapsale, ka õunu, maasikaid, virsikuid, valget ja punast veini, salatit, tomateid, spinatit, kaeraterasid, odraterasid, lehmapiima ja searasva.
Foto: Pixabay

Euroopa Toiduohutusameti viimane aruanne annab ülevaate 2022. aasta pestitsiidide jääkide leidudest toidust. Aruanne valmib alati teatud hilinemisega, kuna andmete esitamine, valideerimine ja analüüs on üsna töömahukad tegevused. Aruandes on koondatud EL-i liikmesriikide, Euroopa Vabakaubanduse Assotsiatsiooni ning Euroopa Majanduspiirkonna liikmete Islandi ja Norra andmed.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960