Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 4. juuli 2024

Galerii: Scandagra suur põllupäev tõi kokku sadu põllumehi

Vaatamata vihmale tulid sajad põllumajandustootjad 3. juulil Maaelu Teadmuskeskuse Viljandi Katsekeskusesse – toimus juba traditsiooniline Scandagra Suur Põllupäev.
Scandagra põllupäev toimus Viljandimaal.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Järjekorras kümnes Scandagra Suur Põllupäev toimus Viljandi Katsekeskuse maadel, kus keskuse töötajate abil oli rajatud mitmeid katseid. Põhirõhk oli tänavu pandud erinevate tehnoloogiate ja erinevate tööde ajastamisele.

Peale ettevõtte tegevjuhi Margus Venelaineni avasõnasid siirduti katseid oma silmaga üle vaatama. Kuna talv oli sealkandis karm, siis kahjuks ei talvitunud talioder ja taliraps ning nende katseid sel aastal näha ei saanud. Talinisud seevastu talvitusid hästi.

Võrrelda sai seega tänavu talinisu, suviodra, herne, kaera ja suvirapsi sorte erinevatelt aretajatelt. Oli nii soolokultuure kui segusid. Oma viljelustehnoloogiaid näitasid lisaks Scandagrale ka ettevõtte koostööpartnerid Bayer, BASF, Syngenta, Corteva, Upl ja Nordisk Alkali.

Lisaks põldkatsetele sai näha põllutehnika demosid. Selle poole pealt olid oma põllutehnika lahendusi pakkumas A.Tammel AS, Jatiina OÜ, Agri Partner OÜ, Taure AS ja ForkLift OÜ.

Pärast maitsvat lõunasööki, sai Scandagra viljaäri juhi Marge Pähkli abil teada, mis toimub maailma viljaturgudel ja –äris.

Muidugi toimus päeval palju meelelahutuslikku, näiteks juba traditsiooniks kujunenud heategevuslik 1€ oksjon.

Scandagra Eesti põllupäev METK Viljandi Katsekeskuses. Fotod: Meelika Sander-Sõrmus
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960