25.-26. septembril toimub Tallinna Toidumess, kus kohtuvad Eesti toidu- ja joogivaldkonna tegijad. Tuhanded külastajad ja üle saja eksponendi on kohale tulnud, et vahendada uudiseid, trende ja innovatsiooni.

- Tallinna Toidumess 2024.
- Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Messi korraldaja Tiit Sarve sõnul on juba 31. korda toimuv ärimess palju enamat kui lihtsalt toodete eksponeerimine ja degusteerimine. „See on interaktiivne ja mitmekülgne kohtumispaik, kus vastastikuses vahetus suhtluses luuakse uusi kontakte, laiendatakse kliendibaasi, tutvustatakse oma brändi ja arendatakse ka laiemalt toidukultuuri,“ ütles Sarv.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Pool Eesti majandusest tuleb eratarbimisest ja kui tarbija kindlustunne on madal, mõjutab see otseselt toidusektori käekäiku, ütles Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina Eesti Toiduainetööstuse Liidu 10. koostöö konverentsil „Lennukalt edasi“.
Tallinna Toidumessil esitleti rukkileivale pühendatud postmarki. Esimest korda on võimalik soetada ka reljeefne postmark, mis katsudes meenutab leiva koorikut.
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.