Rahvusvaheline toidu- ja joogiettevõte Paulig proovib loodust ja selle ressursse säästa tavapärasest erineval ning veelgi tõhusamal moel. Paulig tutvustab ja seirab koos Euroopa põllumajandustootjatega uuenduslikke nisukasvatusviise.

- Satelliidid aitavad Pauligil toitu kasvatada.
- Foto: Pexels
Toidutootmise keskkonnamõju sõltub suures osas sellest, kuidas koostisosi kasvatatakse. Pauligi toodete, nagu tortilla-krõpsude ja vrappide puhul on tähelepanu eelkõige nisukasvatusel. Kuna mured on ühised, on tarvis tihedat koostööd põllumajandustootjatega: vaja on vähendada CO2 heidet, tugevdada põllukultuure, suurendada elurikkust ja säilitada mullatervis.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Pauligi kapitaliinvesteeringute üksus PINC investeerib Prantsuse idufirmasse Amatera, mis on mitmeaastaste taimede kestliku kasvatamise valdkonna innovatiivne biotehnoloogiaplatvorm. Amatera uuendusliku lahenduse abil saab kohviube aretada tavapärasest neli kuni viis korda kiiremini GMOsid kasutamata.
Pauligi kapitaliinvesteeringute üksus PINC investeerib Rootsi idufirmasse Improvin‘, mis pakub tehisintellektil põhinevat platvormi, mis võimaldab toidu- ja joogitootjatel mõõta ja vähendada heitkoguseid oma väärtusahelas.
Rahvusvaheline toidu- ja joogiettevõte Paulig alustas koostöös Põhja-Euroopa põllumajandusühistuga Lantmännen teist kestliku põllumajanduskoostöö etappi.
Vasika elu algus määrab tema tuleviku. Kui veel mõnikümmend aastat tagasi piisas sellest, et loom sai sooja ja piima, siis tänane teadmine ja tehnoloogia on muutnud vasikakasvatuse palju täpsemaks ning kontrollitumaks. Farmides räägitakse „kuldse tunni“ olulisusest ja automatiseeritud söötmissüsteemidest, mis on vähendanud haigusi ja muutnud töö inimestele kergemaks.