Eesti kaerajoogid jõudsid Türgis Starbucksi kohvikute menüüsse
Yook’i kaerajoogitehas Türilt on Eesti ajaloo esimese toidutootjana jõudnud koostööni maailma suurima kohvikuketiga Starbucks. Esimese pääsukesena on Yooki Extra Creamy Barista kaerajook kasutusele võetud Türgi pealinna Ankara Starbucksis.
„YOOKil on õnnestunud teha midagi, millest enamik toiduainetetööstuse ettevõtteid - kas nad seda tunnistavad või mitte - unistavad: me oleme hakanud müüma oma kaerajooki Starbucksile,“ rääkis Yook Productioni tegevjuht Katre Kõvask.
Äripäeva Pärnu tarneahelakonverentsil rääkis kaerajoogitehase YOOK tegevjuht Katre Kõvask sellest, kuidas luua korraga ettevõte, ekspordivõrgustik ja usaldusväärne tarneahel. Kõvaski kogemuste põhjal on tarneahel tänapäeva maailmas uus müük, milleta toode turul ei püsi.
Sel nädalal osalevad 19 Eesti ettevõtet koos Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutusega (EIS) maailma suurimal toidu- ja joogimessil Gulfood 2025. Eesti tooted pälvisid innovatsiooniauhindadel kuus nominatsiooni ja ühe esikoha.
Sel nädalal toimub Saudi Araabia äridelegatsiooni Eesti visiit, mille eesmärk on tutvuda Eesti toidu- ja joogisektori ettevõtete ning siinsete võimaluste ja pakkumistega. Delegatsiooni huvi keskmes on Eesti toidu innovaatilised lahendused ja kvaliteetsed tooted.
Regionaal- ja põllumajandusminister alustas koos Eesti toidu- ja joogiettevõtetega India visiiti. Minister Piret Hartman tutvustab koos äridelegatsiooniga Indiale Eesti toidu- ja joogisektorit. Visiidi eesmärk on suurendada Eesti ekspordivõimalusi Indiasse.
Vasika elu algus määrab tema tuleviku. Kui veel mõnikümmend aastat tagasi piisas sellest, et loom sai sooja ja piima, siis tänane teadmine ja tehnoloogia on muutnud vasikakasvatuse palju täpsemaks ning kontrollitumaks. Farmides räägitakse „kuldse tunni“ olulisusest ja automatiseeritud söötmissüsteemidest, mis on vähendanud haigusi ja muutnud töö inimestele kergemaks.