Autor: Sirje Potisepp • 2. veebruar 2024

Sirje Potisepp: järgmisel kolmel kuul toidutoodangu maht väheneb

Värskelt avaldatud Konjunktuuriinstituudi neljanda kvartali konjunktuur näitab, et tööstuste kindlustunde indikaator on langemas COVIDi aegsele tasemele. Toona toibuti siiski kiiresti, sest ettevõtted said taotled toetust ning viirus taandus. Praegune olukord on aga murettekitav, sest sõja mõjud pole kuhugi kadunud ning poliitilised otsused halvendavad majanduskeskkonda veelgi, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp.
Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp.
Foto: Raul Mee

Toidutööstuse kindlustunnet mõjutab olulisel määral see, milline on jaekaubanduse ja eratarbimise olukord. Uuringust ilmnes, et 55% peredest peab oma majanduslikku toimetulekut kehvemaks võrreldes 12 kuu taguse ajaga. Toidukaupluste kindlustunde indikaator muutus võrreldes septembriga negatiivseks. Nii nähakse järgenva kolme kuu müüki vähenemas. Toidukaupade hinnad jätkavad 81% kaupluste arvates tõusu ja nende langust ei näe detsembris ette ükski kauplus.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960