Autor: Maido Solovjov, Valio Eesti juht • 11. juuni 2024

Maido Solovjov: ettevõtja konkureerib riigiga sama rahakoti pärast

Suures plaanis konkureerime meie tootja või teenusepakkujana riigiga sama tarbija rahakoti pärast ning kui riik võtab maksutõusuna oma, halvab see inimeste kulutus- ja tarbimisvõimet ning stabiilset majanduskeskkonda jäämegi ootama, kirjutab Valio Eesti juht Maido Solovjov vastuses Äripäeva teemaveebi Tööstusuudised.ee arvamusliidrite küsitlusele.
Valio Eesti juht Maido Solovjov kirjutab, et ettevõtjatel on riigile ülivähe ootusi: stabiilne maksu- ja majanduskeskkond, teiste riikidega konkurentsivõimeline elektri- ja energiahind, riiklike kulude kärpimine ning mõistlik regulatsioon. Ülejäänuga saadakse ise hakkama.
Foto: Liis Treimann

Oleme väga pikalt olnud majanduslanguse küüsis ning tõepoolest on tunne, et jalad on juba põhjas ning siit peaksime hakkama kasvama. Arvestama peab aga sellega, et oodatud kasv saab olema pigem tagasihoidlik ning ees on ootamas väga pikk vindumine ja stagnatsioon.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960