Autor: Toomas Kelt • 10. mai 2023

Eesti metsandusharidus muutuste tuules

Tänane saade "Mets ja majandus" viib kuulajad külla Luua Metsanduskooli, meie ainsasse metsanduslikku kutseharidust andvasse kooli. Vestlustest selgub, et metsameheks võib saada igaüks, kel selleks soov ja võime õppida.
Meelis Kall ja Haana Zuba-Reinsalu.
Foto: Toomas Kelt

Metsanduskooli direktor Haana Zuba-Reinsalu on kindel, et metsanduslikku haridust saanud mehi ja naisi on vaja nüüd ja tulevikus. Pigem on tööturul neist puudus. „Ega metsandus pole erand, ka seda sektorit ootab ees vajadus asendada vanuse tõttu tööturult lahkunud inimesed noorematega.“ Direktori sõnul õppida soovijaid siiski jätkub, kuigi õppurite arvust ligi kolm neljandikku moodustavad täiskasvanud õppijad.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960