26. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algavad seminarid majandustegevuse mitmekesistamise meetme taotlejatele

27. septembrist 3. oktoobrini korraldab Eesti Maaülikool põllumajandusministeeriumi tellimusel Eesti riikliku arengukava (RAK) meetme 3.3 "Majandustegevuse mitmekesistamine maapiirkonnas" seminare, kus tutvustatakse meetmest toetuste taotlemise tingimusi, teatab Põllumajandusministeerium.

Seminarid on osalejatele tasuta ja seda toetavad põllumajandusministeerium ja Euroopa Liit. Seminarid viiakse läbi põllumajandusministeeriumi ja Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) osavõtul.

Seminarid toimuvad Rapla Maavalitsuses (27. sept), Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuses (28. sept), Viljandi Maavalitsuses (29. sept), hotellis Kubija (30. sept), Läänemaa Arenduskeskus SAs (2. okt) ja Jõgeva Kultuurikeskuses (3. okt).

Antud meetmete eesmärgiks on maaelanike tööhõive ja sissetulekute suurendamine maaettevõtluse arendamise kaudu ning toetada maapiirkonna mittepõllumajanduslike ettevõtete töökohti loovaid ja säilitavaid tegevusi ning arendada kohaliku tooraine kasutamisele või teenuste arendamisele suunatud ettevõtteid maapiirkonnas.

Toetatakse investeeringuid turismi, käsitöö, teenindusliku ettevõtluse ning põllumajandusvaldkonnale lähedaste tegevuste arendamist maapiirkonnas.

Meetme eelarve on käesoleval aastal 57 miljonit krooni. Meedet finantseeritakse Euroopa Põllumajanduse Arendus- ja Tagatisfondi (EAGGF) vahenditest.

Toetuse taotlusi võtab Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) vastu 25. septembrist 18. oktoobrini.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960