11. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Europoliitikud saaksid piima kallinemist takistada

Eestlastel tuleb sarnaselt teiste eurooplastega tänavu sügisel ees ootava saia-leivatoodete ja lihakauba hinnatõusuga leppida, piimatoodete kallinemist saaks aga pärssida euroliit ja seda oodates tuleb poliitikutele otsa vaadata.

Eestis võivad põllumehed tänavuse suve üle, mis soosis igati maaharimist, ainult rõõmu tunda, kuid mitmel pool mujal ei ole ilmad sugugi nii head olnud. Nii on maailmaturul paljudele ootamatult kerkinud ülikõrgeks nii vilja- kui piimahinnad, millest lõikavad kasu ka Eesti põllumehed, kirjutas Postimees.

Ainus valdkond, kus poliitikud ja Euroopa Liit hindu piirata saaksid, on piimandus, sest Euroopa Liit on kehtestanud oma liikmetele sellel alal tootmiskvoodid, mille ületamise eest küsitakse trahvi. Kui kvootidesse praegu leebemalt suhtuda, võimaldaks see piimatootmist Euroopas suurendada ja hinnatõusu pidurdada.

Põllumajandusministeeriumi asekantsleri Andres Oopkauba sõnul on Euroopa põllumajandusministrite seas kvootide leevendamisest juba räägitud, kuid ühtset heakskiitu sellele saadud ei ole.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960