16. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Afgaan maksab laenu tagasi moonikupardes

Kui paduvaene ja harimatu afgaan soovib kiirelt kätte suuremat summat raha, ei saa ta hoolimata selle riigi suurepärasest mobiilivõrgust võtta SMS-laenu nagu analoogse ühiskonnakihi eestlane.

Rahahädas afgaanile tuleb appi hoopis narkoärikas - maksab küsitud summa kohe pihku ja lisab sellele mooniseemned käsuga põld maha teha ja järgmisel koristushooajal teatud kogus oopiumi vastu anda, kirjutab Postimees. Loomulikult on see saak iseenesest väärt mitu korda suuremat summat, kui maamees saab ja lepingu täitmata jätja ukse taha ei tule mitte inkasso, vaid Talibani võitleja, AK-47 üle õla.

„Inimene võtab laenu, mille saab tagasi maksta vaid moonides, sest tal ei ole mingit valikut,“ iseloomustab Mark Millar, kes tegeleb narkovastaste programmidega Suurbritannia Kabuli saatkonnas.

Millari sõnul liiguvad suured summad l kesk- ja kõrgtaseme narkoärikate käes, lihtne põllumees müüb oma saagi üpris odavalt.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960