Sead, kes söövad jogurtit

Iga kuu saadab Valio Laeva tehas kuni
paarkümmend tonni maitsvat jogurtit, kohupiimakreemi ja kodujuustu
kärssninadele.

Tegu on segujogurti ja kohupiimakreemiga, mis tekib kahe eri maitsega jogurti või kohupiimakreemi tootmise vahepeal. Ehk piltlikult öeldes – kui torus segunevad viimane osa muraka- ja esimene osa järgmisena pakendatavast maasikajogurtist, kirjutas Maaleht.

“See ei kvalifitseeru tooteks, kuna sellisel jogurtil ei ole kindlat koostist,” selgitas Valio Eesti tegevdirektor Kari Finska. “Seaduse järgi ei tohi me seda müüa.”

“Sead söövad seda väga hea meelega,” kinnitas Paju talu peremees Toomas Tõnts. Laeva tehasest on ta saanud sigade jaoks piimatootmise jääke juba üle kümne aasta. Peremehe sõnul tuuakse talle iga nädal keskmiselt 6 tonni jagu jogurtit, kohupiima ja kodujuustu ning Laeva tehase ja Põltsamaa juustutööstuse peale kokku 80 tonni vadakut.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised