• 11.06.09, 09:20
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Sead, kes söövad jogurtit

Iga kuu saadab Valio Laeva tehas kuni paarkümmend tonni maitsvat jogurtit, kohupiimakreemi ja kodujuustu kärssninadele.
Tegu on segujogurti ja kohupiimakreemiga, mis tekib kahe eri maitsega jogurti või kohupiimakreemi tootmise vahepeal. Ehk piltlikult öeldes – kui torus segunevad viimane osa muraka- ja esimene osa järgmisena pakendatavast maasikajogurtist, kirjutas Maaleht.
“See ei kvalifitseeru tooteks, kuna sellisel jogurtil ei ole kindlat koostist,” selgitas Valio Eesti tegevdirektor Kari Finska. “Seaduse järgi ei tohi me seda müüa.”
“Sead söövad seda väga hea meelega,” kinnitas Paju talu peremees Toomas Tõnts. Laeva tehasest on ta saanud sigade jaoks piimatootmise jääke juba üle kümne aasta. Peremehe sõnul tuuakse talle iga nädal keskmiselt 6 tonni jagu jogurtit, kohupiima ja kodujuustu ning Laeva tehase ja Põltsamaa juustutööstuse peale kokku 80 tonni vadakut.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele