11. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sead, kes söövad jogurtit

Iga kuu saadab Valio Laeva tehas kuni paarkümmend tonni maitsvat jogurtit, kohupiimakreemi ja kodujuustu kärssninadele.

Tegu on segujogurti ja kohupiimakreemiga, mis tekib kahe eri maitsega jogurti või kohupiimakreemi tootmise vahepeal. Ehk piltlikult öeldes – kui torus segunevad viimane osa muraka- ja esimene osa järgmisena pakendatavast maasikajogurtist, kirjutas Maaleht.

“See ei kvalifitseeru tooteks, kuna sellisel jogurtil ei ole kindlat koostist,” selgitas Valio Eesti tegevdirektor Kari Finska. “Seaduse järgi ei tohi me seda müüa.”

“Sead söövad seda väga hea meelega,” kinnitas Paju talu peremees Toomas Tõnts. Laeva tehasest on ta saanud sigade jaoks piimatootmise jääke juba üle kümne aasta. Peremehe sõnul tuuakse talle iga nädal keskmiselt 6 tonni jagu jogurtit, kohupiima ja kodujuustu ning Laeva tehase ja Põltsamaa juustutööstuse peale kokku 80 tonni vadakut.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960