Rannapüügi toetuse taotlusi tuli vaid poolele summale

Eestile Euroopa Kalandusfondi rannapüügiks
ette nähtud 10 miljonile kroonile laekus taotlusi vaid 5,1 miljoni krooni
ulatuses, seega jätkub vahendeid kõigile nõuetekohastele taotlustele, teatas
PRIA.

„Kõige rohkem oli taotlusi Pärnumaal – 29 taotlust, kus rannakalurid on sarnast toetust taotlenud ka eelmisel programmperioodil riikliku arengukava vahenditest,“ rääkis PRIA kalandustoetuste büroo juhataja Piret Ilves. Lisaks Pärnumaale esitati taotlusi ka Saaremaal 7 taotlust, Harju ja Lääne-Virumaal 4 taotlust, Hiiumaal 3 taotlust ja Läänemaal 2 taotlust.

Ilvese sõnul võib piirkondade erineva aktiivsuse taga olla ka asjaolu, et väga suur roll meetme info jagamisel oli kalanduspiirkondade tegevusgruppidel. „Saare, Lääne ja Hiiu maakondade tegevusgrupid korraldasid näiteks infopäevi, kus PRIA esindajad rääkisid rannakaluritele meetme tingimustest, nõutavatest dokumentidest ja taotluste menetlemisest,“ märkis Ilves.

Toetuse eesmärk on soodustada kalalaevastikku tehtavaid investeeringuid, mis on suunatud kütusesäästlikkuse tõstmisele, keskkonna- ja laevaohutustingimuste parandamisele ning püügivahendite selektiivsuse ja töötingimuste parandamisele.

„Kõige väiksem taotletav toetusesumma oli 5 664 krooni ja kõige suurem ligikaudu 420 000 krooni,“ rääkis Ilves. „Toetust taotleti erinevatele tegevustele - uue paadimootori ostmisest paadi plastikuga katmiseni. Samuti toetatakse erinevate seadmete ostmist ja paigaldamist kalalaeval.“

PRIA teeb määramisotsused hiljemalt 8. detsembriks.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised