11. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rannapüügi toetuse taotlusi tuli vaid poolele summale

Eestile Euroopa Kalandusfondi rannapüügiks ette nähtud 10 miljonile kroonile laekus taotlusi vaid 5,1 miljoni krooni ulatuses, seega jätkub vahendeid kõigile nõuetekohastele taotlustele, teatas PRIA.

„Kõige rohkem oli taotlusi Pärnumaal – 29 taotlust, kus rannakalurid on sarnast toetust taotlenud ka eelmisel programmperioodil riikliku arengukava vahenditest,“ rääkis PRIA kalandustoetuste büroo juhataja Piret Ilves. Lisaks Pärnumaale esitati taotlusi ka Saaremaal 7 taotlust, Harju ja Lääne-Virumaal 4 taotlust, Hiiumaal 3 taotlust ja Läänemaal 2 taotlust.

Ilvese sõnul võib piirkondade erineva aktiivsuse taga olla ka asjaolu, et väga suur roll meetme info jagamisel oli kalanduspiirkondade tegevusgruppidel. „Saare, Lääne ja Hiiu maakondade tegevusgrupid korraldasid näiteks infopäevi, kus PRIA esindajad rääkisid rannakaluritele meetme tingimustest, nõutavatest dokumentidest ja taotluste menetlemisest,“ märkis Ilves.

Toetuse eesmärk on soodustada kalalaevastikku tehtavaid investeeringuid, mis on suunatud kütusesäästlikkuse tõstmisele, keskkonna- ja laevaohutustingimuste parandamisele ning püügivahendite selektiivsuse ja töötingimuste parandamisele.

„Kõige väiksem taotletav toetusesumma oli 5 664 krooni ja kõige suurem ligikaudu 420 000 krooni,“ rääkis Ilves. „Toetust taotleti erinevatele tegevustele - uue paadimootori ostmisest paadi plastikuga katmiseni. Samuti toetatakse erinevate seadmete ostmist ja paigaldamist kalalaeval.“

PRIA teeb määramisotsused hiljemalt 8. detsembriks.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960