Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 10. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Briis arendab kalakaupluste sotsiaalprojekti

Vaatamata sellele, et Eesti on mitmesaja-aastase kalapüügitraditsiooniga mereriik, on pakutava värske toodangu sortiment küllaltki piiratud. Seda olukorda otsustas ära kasutada ettevõte DGM Shipping, mis lõi kalakaupluste võrgu ühise brändinime „Briis“ all.

„Analüüsides turu olukorda, tulime me järeldusele, et vaatamata küllalt kõrgele konkurentsitasemele on Eestis veel kohta spetsialiseerunud kalakaupluste ketile,“ räägib Briisi müügijuht Kaja Voolas. „Tänane tarbija ei ole adekvaatsete hindadega värske kala ja kalatoodete pakkumisega just ära hellitatud.“

Detsembri lõpuks kavatseb DGM Shipping avada neli kauplust Ida-Virumaal – Sillamäel, Kohtla-Järvel, Narval ja Ahtmel. Seda sellise arvestusega, et Tallinnas ja Harjumaal juba töötab üle tosina kaupluse „Briis“. Ettevõtte müügipunktide koguarv küünib kuueteistkümneni.

„Paljudes meie kauplustes on see sotsiaalne projekt. Värske kilu ja räim, samuti odavad kalatooted on mõeldud ennekõike elanikkonna vaesemale kihile. Kuigi sortimendis on esindatud ka kallid punase kala liigid ning meie enda firma toodetud „Briisi“ anšoovised ja konservid,“ räägib Kaja Voolas.

Alates 1994. aastast Maardus tegutsenud kalatöötlemisettevõte DGM Shipping toodab kaubamärgi Briis all anšooviseid oliiviõlis, balti vürtsikilu ja vürtsikilufileesid. 2011. aastal anti nimetatud toodetele märk „Tunnustatud Eesti Maitse“ ja samuti nimetus „Eesti Parim Kalatoode“.

Praegusel hetkel läheb ekspordiks üle 70 protsendi toodangust. Peamised tarbimisturud on Venemaa, Ukraina ja Läti. Eestis on kaubamärgi Briis konservid esindatud kõigis poekettides.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960