VTA kehtestas seoses sigade aafrika katkuga täiendavad tõrje abinõud  

Vastavalt Euroopa Komisjoni informatsioonile on Valgevene Vabariigis Grodno oblastis diagnoositud sigade aafrika katk.

Vastavalt käskkirjale peavad veovahendid, millega elussigu Valgevene Vabariiki eksporditakse, enne loomakasvatusettevõtte territooriumile sisenemist ja loomapartii pealelaadimist olema viibinud Eesti Vabariigi territooriumil vähemalt 48 tundi. Enne loomakasvatusettevõtte territooriumile sisenemist ja loomapartii pealelaadimist tuleb veovahendid puhastada ning desinfitseerida Eesti Vabariigi territooriumil, kusjuures seda peab olem võimalik dokumentaalselt tõendada.

Lisaks sellele, kuna viirus levib la loomasöötadega, keelati nimetatud käskkirjaga ka mitteloomset päritolu söötade import nendest Valgevene Vabariigi piirkondadest, kus sigade aafrika katk on diagnoositud või kus on kehtestatud vastavad piirangud ning kus sööt on toodetud või muul viisil käideldud või kust sööt või söödatoore on pärit.

 Täiendavalt juhib Veterinaar- ja Toiduamet tähelepanu, et loomade ja loomsete saaduste (sealhulgas sealiha ja sealihatoodete) import Valgevene Vabariigist Euroopa Liitu pole EL õigusaktide kohaselt jätkuvalti võimalik. Samuti peavad Valgevene Vabariiki reisivad isikud arvestama, et ka isiklikus pagasis pole liha ja lihatoodete, aga ka piima ja piimatoodete, toomine EL-i lubatud.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

LAANEKURU OÜ otsib sihikindlat TEGEVJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

15. aprill 2019

Uudised