Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 14. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalur püüdis hiidhaugi ja helooni

Eelmisel nädalal oli haruldane kalaõnn Hiiumaa rannakaluril Koit Kalmusel – ühte mõrda ujus haruldane heloon, teise 13kilone haug, kirjutab Hiiu Leht. 

7. septembril avastas Kalmus oma Lehtmas asuvast mõrrast pakshuul-helooni (Chelon labrosus), kes laiemalt on tuntud pigem nime pakshuulkefaal all. Tegemist on teise registreeritud helooni leiuga Hiiumaa vetest, esimene tabati 2007. a lõpus Kõpust. Seekordne heloon oli 55,8 cm pikk ja kaalus 1440 g. Läänemerre sattub keffaallasi harva.

Lisaks meie vete eksikülalisele õnnestus Kalmusel eelmisel nädalal Kukka lahest mõrraga püüda ka rannikumere jaoks erakordne haug. Kala pikkus küündis 121 sentimeetrini ja kaal 12,82 kilogrammini.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960