• 14.09.13, 10:05
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Kalur püüdis hiidhaugi ja helooni

Eelmisel nädalal oli haruldane kalaõnn Hiiumaa rannakaluril Koit Kalmusel – ühte mõrda ujus haruldane heloon, teise 13kilone haug, kirjutab Hiiu Leht. 
7. septembril avastas Kalmus oma Lehtmas asuvast mõrrast pakshuul-helooni (Chelon labrosus), kes laiemalt on tuntud pigem nime pakshuulkefaal all. Tegemist on teise registreeritud helooni leiuga Hiiumaa vetest, esimene tabati 2007. a lõpus Kõpust. Seekordne heloon oli 55,8 cm pikk ja kaalus 1440 g. Läänemerre sattub keffaallasi harva.
Lisaks meie vete eksikülalisele õnnestus Kalmusel eelmisel nädalal Kukka lahest mõrraga püüda ka rannikumere jaoks erakordne haug. Kala pikkus küündis 121 sentimeetrini ja kaal 12,82 kilogrammini.
 

Seotud lood

Uudised
  • 12.09.13, 10:00
Eesti kalakasvatustoodang võiks olla kümme korda suurem
Eesti kala- ja vähikasvatuste toodang peaks olema praegusest kümme korda suurem ja kohalikud vesiviljelejad võiksid siseturul jõuda 50%-se turuosani, selgub täna põllumajandusministeeriumis esitletud vesiviljeluse arengustrateegiast aastateks 2014-2020.
  • ST
Sisuturundus
  • 09.09.24, 17:50
Ekspert: kõrreliste umbrohtudega tuleb tegeleda juba sügisel, muidu läheb olukord käest
Kuna aasta-aastalt esineb kõrreliste umbrohtude tõrjega aina enam probleeme, on väga oluline saada need kontrolli alla juba sügisel. Taimekaitsevahendite esindaja Nordisk Alkali tehniline nõustaja/turundusjuht Ann Raukas nendib, et pikkadel sügistel peab kultuur konkureerima umbrohuga nii toitainete kui ka valguse osas ning lisaks loob tihe ja umbrohurikas taimik soodsad tingimused taimehaiguste levikuks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele