• 15.10.13, 12:54
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Täna on rahvusvaheline maanaiste päev

15. oktoobril tähistatakse kogu maailmas rahvusvahelist maanaiste päeva, mille eesmärk on tunnustada maanaiste mitmekülgset rolli maailmas.
Eestis ettevõtlikke maanaisi koondava MTÜ ETNA Eestimaal esinaise Sirje Vällmanni sõnul peitub maapiirkondade jätkusuutlikkus just selles, kas naised jäävad maale elama või mitte. "Tänapäeval on tavaline, et mehed käivad tööl kas linnades või välismaal ja naised on maapiirkondades elu hoidjad. Kui aga naised otsustavad maalt lahkuda, siis minnakse juba koos perega," tõi ta näite.
Seetõttu ongi MTÜ ETNA Eestimaal juba kümme aastat erinevate projektide abil toetanud maapiirkondade ettevõtlikke naisi. Praegu  teostab ühing  Avatud Eesti Fondi poolt rahastatud ETNA Mikrolaenuprojekti, mille käigus pakutakse kümnetele maanaistele grupimentorlust, koolitust ja madala intressiga mikrokrediiti ning mille raames tegutseb Eestis praegu 11 mikrokrediidigruppi.
MTÜ ETNA Eestimaal tähistab rahvusvahelist maanaiste päeva ka Tartumaal toimuva koostöö- ja koolitusseminariga, mille raames tutvustatakse erinevaid koostöövõrgustikke ja koostöövõimalusi kohalike omavalitsuste ning  teiste organisatsioonidega.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Rahvusvahelist maanaiste päeva hakati tähistama 1995. aastal ja see on kalendris päev enne rahvusvahelist toidupäeva.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele