Täna on rahvusvaheline maanaiste päev

15. oktoobril tähistatakse kogu maailmas rahvusvahelist maanaiste päeva, mille eesmärk on tunnustada maanaiste mitmekülgset rolli maailmas.

Eestis ettevõtlikke maanaisi koondava MTÜ ETNA Eestimaal esinaise Sirje Vällmanni sõnul peitub maapiirkondade jätkusuutlikkus just selles, kas naised jäävad maale elama või mitte. "Tänapäeval on tavaline, et mehed käivad tööl kas linnades või välismaal ja naised on maapiirkondades elu hoidjad. Kui aga naised otsustavad maalt lahkuda, siis minnakse juba koos perega," tõi ta näite.

Seetõttu ongi MTÜ ETNA Eestimaal juba kümme aastat erinevate projektide abil toetanud maapiirkondade ettevõtlikke naisi. Praegu  teostab ühing  Avatud Eesti Fondi poolt rahastatud ETNA Mikrolaenuprojekti, mille käigus pakutakse kümnetele maanaistele grupimentorlust, koolitust ja madala intressiga mikrokrediiti ning mille raames tegutseb Eestis praegu 11 mikrokrediidigruppi.

MTÜ ETNA Eestimaal tähistab rahvusvahelist maanaiste päeva ka Tartumaal toimuva koostöö- ja koolitusseminariga, mille raames tutvustatakse erinevaid koostöövõrgustikke ja koostöövõimalusi kohalike omavalitsuste ning  teiste organisatsioonidega.

Rahvusvahelist maanaiste päeva hakati tähistama 1995. aastal ja see on kalendris päev enne rahvusvahelist toidupäeva.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

LAANEKURU OÜ otsib sihikindlat TEGEVJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

15. aprill 2019

Uudised