Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 15. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna on rahvusvaheline maanaiste päev

15. oktoobril tähistatakse kogu maailmas rahvusvahelist maanaiste päeva, mille eesmärk on tunnustada maanaiste mitmekülgset rolli maailmas.

Eestis ettevõtlikke maanaisi koondava MTÜ ETNA Eestimaal esinaise Sirje Vällmanni sõnul peitub maapiirkondade jätkusuutlikkus just selles, kas naised jäävad maale elama või mitte. "Tänapäeval on tavaline, et mehed käivad tööl kas linnades või välismaal ja naised on maapiirkondades elu hoidjad. Kui aga naised otsustavad maalt lahkuda, siis minnakse juba koos perega," tõi ta näite.

Seetõttu ongi MTÜ ETNA Eestimaal juba kümme aastat erinevate projektide abil toetanud maapiirkondade ettevõtlikke naisi. Praegu  teostab ühing  Avatud Eesti Fondi poolt rahastatud ETNA Mikrolaenuprojekti, mille käigus pakutakse kümnetele maanaistele grupimentorlust, koolitust ja madala intressiga mikrokrediiti ning mille raames tegutseb Eestis praegu 11 mikrokrediidigruppi.

MTÜ ETNA Eestimaal tähistab rahvusvahelist maanaiste päeva ka Tartumaal toimuva koostöö- ja koolitusseminariga, mille raames tutvustatakse erinevaid koostöövõrgustikke ja koostöövõimalusi kohalike omavalitsuste ning  teiste organisatsioonidega.

Rahvusvahelist maanaiste päeva hakati tähistama 1995. aastal ja see on kalendris päev enne rahvusvahelist toidupäeva.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960