Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 29. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teadusajaloo päev Eesti Maaülikoolis

Eesti Põllumajandusmuuseum ja Akadeemiline Põllumajanduse Selts korraldavad homme, 30. oktoobril 2013, kell 10.30–14.00 Eesti Maaülikooli taastuvate loodusvarade teaduskeskuses (Tartu, Kreutzwaldi 5) teadusajaloopäeva silmapaistvate põllumajandusteadlaste meenutamiseks.

Põllumajandusdoktor prof Nikolai Rootsi suurimaks teeneks on aluse panemine taimekasvatus-alasele teaduslikule uurimistööle Eestis ning põldkatsete korraldamine. Tema elust ja tööst nii Eestis kui pagulasena Rootsis räägivad Eesti Maaülikooli emeriitprofessor Karl Annuk ja põllumajandusteaduste kandidaat Jaan Kuht.

Loodusteaduste doktor Elmar Leppik uuris seenhaigusi ning andis esimesena ülevaate Eesti vetikafloorast. Pagulasena jätkas ta oma teaduslikku tegevust, töötades mitmes Euroopa ja USA ülikoolis professorina. Tema osast teadusajaloos annab ülevaate Ken Kalling Maaülikooli teadusloo uurimise keskusest ning mikroseente herbaariumist räägib Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi mükoloogia osakonna juhataja dr Bellis Kullman.

Põllumajanduskandidaat Arnold Sau algatusel loodi Eesti Põllumajanduse Akadeemias rohumaaviljeluse eriharu ning ta rajas Eerikale õppe- ja uurimisbaasi. Neid ja teisigi tegemisi tutvustab oma ettekandes Maaülikooli prof Rein Viiralt.

Pärast ettekandeid on avatud vestlusring ning tehakse ringkäik taastuvate loodusvarade teaduskeskuses.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960