• 12.12.13, 17:26
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Oskar Lihatooted pooldab otsust võtta kasutusele lihasisalduse märgistus

Põllumajandusministeeriumi poolt vastu võetud otsuse kohaselt võivad kõik lihatööstused hakata oma toodetel kasutama märgistust, mis näitab kõrget lihasisaldust ning lihamassivabadust.
Põllumajandusministeeriumi otsuse kohaselt võivad lihatööstused vabatahtlikkuse alusel kasutusele võtta uue märgistuse. Lihasisalduse märki võib kasutada keeduvorstidel, viineritel ja sardellidel vaid juhul, kui toode sisaldab vähemalt 60% liha ning toote valmistamisel ei ole kasutatud lihamassi (ingl.k. mechanically separated meat).
Oskar Lihatoodete peatehnoloogi, Rein Viski sõnade kohaselt saavad nemad hakata ning hakkavadki lihasisalduse märki kasutama kõigil oma eelmainitud toodetel. “Meie tooteportfelli kuulub 14 selle grupi toodet, üheski meie tootes ei ole kasutatud lihamassi ning kõikide viinerite ja keeduvorstide lihasisaldus on üle 60%.”
„Me olime 2009 a. Eesti üks esimesi lihatööstusi, kes tuli turule E-vaba lihaviineriga. Selle viineri lihasisaldus oli 83%, mis tolle aja kohta oli tavatult suur. Üldreeglina ongi E-vabad tooted keskmisest kõrgema lihasisaldusega. See asjaolu annab võimaluse erinevaid E-aineid mitte kasutada, sest kõrge lihasisaldus tagab tootes hea maitse tekkimise ka kunstlikke lõhna- ja maitsetugevdajaid kasutamata. Samuti ei vaja kõrgema lihasisaldusega tooted erinevaid stabilisaatoreid ja emulgaatoreid, kuna lihal endal on piisavalt loomulikke omadusi hea konsistentsiga toote saamiseks“, lausus Visk.

Artikkel jätkub pärast reklaami

“Mul on hea meel, et märgistus otsustati siiski kasutusele võtta, kuna see aitab tarbijal vahet teha, kas vorst on tehtud lihast või lihamassist. Oskar ei ole oma toodete valmistamisel kunagi kasutanud lihamassi ega hakka seda ka tegema. Meie eesmärk on pakkuda tarbijale vaid puhtast lihast tooteid ning seetõttu võtame uue märgi uhkusega kasutusele”, sõnas Visk.
Tänaseks on Oskar jõudnud uue märgistuse peale panna kolmele tootele – Lasteviiner, E-vaba lihaviiner ning Piimaviiner. Tooteetikette tellitakse ette suurtes kogustes ja see on ka põhjuseks, et teistele etikettidele pole märk veel jõudnud.

Seotud lood

Uudised
  • 06.12.13, 09:49
Lihatööstused saavad uue märgisega tuua liharikkamad vorstitooted esile
Lihatööstused saavad alates tänasest võtta kasutusele vabatahtliku lisamärgistuse keeduvorstidele, viineritele ja sardellidele, et tuua esile kõrgema lihasisaldusega tooted. Märgi kasutamiseks peab vorstitootes olema vähemalt 60% liha.
Uudised
  • 19.12.13, 16:48
Nõo Lihatööstus hakkab uut lihasisalduse märki kasutama
AS Nõo Lihatööstuse keedutooted saavad tuleva aasta kevadeks lisamärgistuse keeduvorstidele, viineritele ja sardellidele, et tuua esile kõrgema lihasisaldusega tooted. Märgi kasutamiseks peab vorstitootes olema vähemalt 60% liha ja ei tohi sisaldada kondilihamassi.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele