• 03.02.14, 12:37
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Märgalade päev seab tulipunkti põllumajanduse ja märgalade suhted

Põllumajanduse ja märgalade seostest ning mitmetest köitvatest ettevõtmistest räägitakse lähemalt 6. veebruaril Tartu loodusmajas toimuval seminaril “Eesti märgalad 2014”. Samas kuulutatakse välja Eesti ühe olulisima märgala Alam-Pedja looduskaitseala 20. aastapäev.
“Rahvusvahelise märgalade päeva puhul võtame kokku teadaoleva info Eesti märgalade seisundist ning anname ülevaate riiklikest plaanidest märgalade kaitsmisel ja taastamisel,” sõnas Eesti Märgalade Ühingu ekspert ja ürituse peakorraldaja Marko Kohv. “Ühtlasi räägime märgalade suhetest põllumajandusega ning tutvustame märgaladega seotud uusi õppematerjale.”
Tänavuse märgalade päeva teemaga soovitakse esile tõsta märgalade tähtsust ja rolli põllumajanduses ning põllumajanduse mõju märgaladele. “Märgalade käekäik sõltub oluliselt sellest, kas ja kuidas neid põllumajanduses kasutatakse,” rääkis Eestimaa Looduse Fondi keskkonnasõbraliku põllumajanduse ekspert Aleksei Lotman. “Samas võivad märgalad ise toimida puhveraladena põllumajandusliku reostuse leviku peatamisel,” lisas Lotman.
Täpsemat infot märgalade seminari kohta leiab SIIT.
Samalt veebilehelt saab ühtlasi vaadata videosalvestusi seminaril peetud ettekannetest. Seminari korraldavad Eesti Märgalade Ühing, Eestimaa Looduse Fond, Keskkonnaamet, Peipsi Koostöö Keskus ja Tartu Keskkonnahariduse Keskus.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 22.11.24, 15:47
Corteva Agriscience Inatreq™ Active on Eestis turule lubatud
Eesti põllumehed saavad uue ülitõhusa teravilja fungitsiidi, milles sisaldub tipptasemel Inatreq™ active toimeaine – keemia, mis põhineb looduslikult esinevatel mullabakteritel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele