Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 3. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Märgalade päev seab tulipunkti põllumajanduse ja märgalade suhted

Põllumajanduse ja märgalade seostest ning mitmetest köitvatest ettevõtmistest räägitakse lähemalt 6. veebruaril Tartu loodusmajas toimuval seminaril “Eesti märgalad 2014”. Samas kuulutatakse välja Eesti ühe olulisima märgala Alam-Pedja looduskaitseala 20. aastapäev.

“Rahvusvahelise märgalade päeva puhul võtame kokku teadaoleva info Eesti märgalade seisundist ning anname ülevaate riiklikest plaanidest märgalade kaitsmisel ja taastamisel,” sõnas Eesti Märgalade Ühingu ekspert ja ürituse peakorraldaja Marko Kohv. “Ühtlasi räägime märgalade suhetest põllumajandusega ning tutvustame märgaladega seotud uusi õppematerjale.”

Tänavuse märgalade päeva teemaga soovitakse esile tõsta märgalade tähtsust ja rolli põllumajanduses ning põllumajanduse mõju märgaladele. “Märgalade käekäik sõltub oluliselt sellest, kas ja kuidas neid põllumajanduses kasutatakse,” rääkis Eestimaa Looduse Fondi keskkonnasõbraliku põllumajanduse ekspert Aleksei Lotman. “Samas võivad märgalad ise toimida puhveraladena põllumajandusliku reostuse leviku peatamisel,” lisas Lotman.

Täpsemat infot märgalade seminari kohta leiab SIIT.

Samalt veebilehelt saab ühtlasi vaadata videosalvestusi seminaril peetud ettekannetest. Seminari korraldavad Eesti Märgalade Ühing, Eestimaa Looduse Fond, Keskkonnaamet, Peipsi Koostöö Keskus ja Tartu Keskkonnahariduse Keskus.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960