Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 3. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hamburg: Kehvad ilmad räsivad kartulisaaki

Mitte ainult inimesi, vaid ka taimi mõjutavad palavad ilmad ja eredad päikesekiired. Kehtna valla kartulikasvataja Kalle Hamburgi sõnul ei ole selle aasta kartuli olukord kaugeltki hea.

Kartuli halb saatus sai alguse juba juunikülmaga, rääkis kartulikasvataja Kalle Hamburg Nädalisele. Samuti praegu, põua ajal, on tema sõnul kartul suhteliselt hukas ja närtsinud. Erilise abinõuna pakuks ta praegu välja põldude niisutamist, kuid ise ta seda veel rakendanud ei ole, sest ei pea olukorda nii hulluks. Loomulikult mängib siin rolli ka kartulisort ja kasvukoht.

"Mõni kartulisort on vastupidavam, mõni mitte. Varased kartulid on praegu paremad, kuid hilised halvemad. Kartulirekordit see aasta kindlasti ei tule," lisab ta. Veel tunnistab Hamburg, et kui niiskust ei ole, on kartuli kasvatamine raisatud aeg, sest suuresti pikenevad selle võrra koristustööd.

Ka Oja-Andrese talu kartulikasvataja Peeter Rostin ütleb, et kartuliga ei lähe tänavu just kõige paremini, kuid saagi suurust on veel vara öelda. "Kui teeb vihma, siis paneb kasvama, aga kuumusega kahjuks kartul ei kasva tõesti," lisab ta kommentaariks.

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105