Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 9. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis on uus kartulisort ‘Teele’

Eesti Taimekasvatuse Instituut on aretanud uue kartulisordi ‘Teele’. Uus sort on keskvalmiv, kiduussikindel laua- ja salatikartul.

Eesti Taimekasvatuse Instituudis on kartuli sordiaretuse eesmärgiks aretada keskvalmivaid ja hilisepoolseid taimehaigustele ja -kahjuritele vastupidavaid kõrge saagi ja kvaliteediga lauakartuli sorte.

Sordi ‘Teele’ õied on valged ja õisik keskmise suurusega. Taim on kõrge, püstine ja valgusidand hele punavioletne. Mugul on lühiovaalne, madalate silmadega, kollase koore ja sisuga.

Sort on kõrge saagivõimega, heade kulinaarsete omadustega, suhteliselt vastupidav kartuli-lehemädanikule ja sobib mahekartulikasvatusse.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960