Autor: Pille Ivask • 13. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Marrandi: riik ei saa nii küüniline olla!

Ettevõtja Jaanus Marrandi ütles, et Venemaa sanktsioonide käes ägavaid Eesti ettevõtteid tuleb kindlasti abistada. Meetoditena tõi ta välja Euroopa Liidu toetusrahade ümbermängimise ning võimalikud laenude maksepuhkused.

Marrandi sõnas, et rahandusministri öeldu, nagu oleksid ettevõtted võtnud liiga suuri riske ning mänginud kõik Venemaa näol ühele kaardile, pole korrektne lähenemine. „Ettevõtjad pole rumalad, riske osatakse hinnata,“ ütles Marrandi ning lisas, et hoopis teine pilt avaneb siis, kui mängu tuleb poliitiline faktor. Sel juhul peaks riik tema hinnangul omalt poolt ettevõtjaid toetama.

„Kui ikkagi kõige taga on poliitilised otsused, siis ei saa riik küüniliselt käituda,“ oli Marrandi resoluutne. Ta lisas, et kui peaminister on varasemalt öelnud, et viige oma toodangut Euroopasse, siis tuleb arvestada sellega, et ka Euroopa turg on sanktsioonidest segamini paisatud.

Marrandi nägi võimalike lahendustena, kuidas hädas ettevõtteid aidata, Euroopa Liidu põllumajandustoetusrahade ümbervaatamist ning samuti võiksid pangad hädas ettevõtetele vastu tulla, andes näiteks laenudest maksepuhkuseid

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960