Autor: Kätlin Karama • 22. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-Piim sanktsioonidest: küsimus on tõlgendamises

Laktoosivabade piimatoodete kustutamine Venemaale sisseveokeelu saanud nimekirjast võib E-Piima juhatuse esimehe Jaanus Muraka arvates tekitada võimaluse sinna ekspordiks.

„Laktoosivaba tooteid saab olla päris palju, nii et küsimus on natuke tõlgendamises, mida Venemaa konkreetselt selle all mõtleb,“ ütles E-Piima juhatuse esimees Jaanus Murakas. Tema sõnul võib praeguse sõnastusega piirangu kustutamine tekitada võimaluse sinna erinevaid laktoosi mittesisaldavaid piimatooteid müüa.

Murakas selgitas, et kuna määrus tuli eile välja, siis praegu tegeletakse aktiivselt selgituse otsimisega, kust jookseb piir, mida lugeda laktoosivabaks. Tema hinnangul on määrus praegusel kujul paljulubav, kuid veel ei osata öelda, milline on keelu kustutamise täpsem mõju.

Läbi tehniliste reglementide on Muraka sõnul asi palju keerulisem kui üks lause, milles on kirjas, mida määruses muudeti. „See lause on küll lihtsakoeline, aga tehniliste regulatsioonide tõttu ei ole see nii lihtne,“ ütles Muraks, kelle arvates tulebki praegu selgusele jõuda.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960