• 16.09.14, 14:52
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Ivari Padar rääkis kooliõpilastele Eesti toidu tähtsusest

Täna hommikul viis põllumajandusminister Ivari Padar läbi külalistunni Laagna gümnaasiumi õpilastele, et tutvustada lastele Eesti toidu ja toidutootmise tagamaid. Põllumajandusministri koolitund oli avalöögiks koolikülastustele, mille raames räägivad Eesti toidutööstuse esindajad septembrikuu jooksul 25 Eestimaa koolis, kuidas valmivad vorst, juust, leib ja teised lastele tuttavad toiduained.
Toiduliidu juhi Sirje Potiseppa sõnul on noorte teadlikkus Eesti toidust ja toidutootmisest suhteliselt madal. Kui kunagi olid ekskursioonid toidutööstustesse koolilaste seas väga popid, siis nüüd on toodete kvaliteedi ja lisaaineteta säilivuse tagamiseks hügieeninõudmised nii kõrgele viidud, et külastajaid pole enam võimalik tootmise kõige põnevamate lõikude juurde lasta. „Põhimõtteliselt selgitame lastele, kuidas moos kommi sisse ja augud juustu sisse saavad,“ ütles Potisepp. „Räägime toidutootmise köögipoolest alates sellest, kust tuleb tooraine lõpetades pakendamisega.“
Külalistunde viivad koolides läbi Balbiino, Leiburi, Maag Piimatööstuse, Põltsamaa Felixi, Saarioineni,  Saku Õlletehase ja Valio esindajad.
Koolide külastus on osaks Toiduliidu teavituskampaaniast ning riigi- ja toidutootjate toidukultuuri edendamise tegevustest. 
Laagna gümnaasium pälvis möödunud aastal parima koolisöökla tiitli ja ühtlasi alustab sellest aastast toitumise õppekavaga.

Seotud lood

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele