Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 6. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMU kutsub konverentsile: Agroforum Mare Balticum

14.-16. aprillil toimub Tartus, Eesti Maaülikoolis (EMU) juba kolmandat korda konverents Agroforum Mare Balticum. Sel aastal on fookuses toidu- ja energiatootmine.

Eesti Maaülikooli rektori Mait Klaasseni sõnab, et tänavune teema – toidu ja energia jätkusuutlikkus – tuleb asjaolust, et põllumajandus ja  toidutootmine kasutavad suure osa looduslikest ressurssidest: 70% veest ja 40% energiast. „Selleks, et pakkuda piisavalt toitu maailma üha kasvavale rahvastikule, tuleb meil 2050. aastaks toidutootmist kahekordistada, tagades samal ajal jätkusuutliku tootmise ja hea keskkonnaseisundi.  Need probleemid on aktuaalsed ka Läänemeremaades ning idapartnerluse riikides. Selleks oleme kokku kutsunud poliitikud, ettevõtjad ja teadlased, et leida parimad lahendused kõikide osapoolte jaoks,“ sõnas Klaassen.

Konverentsil tuleb arutluse alla, kuidas saavutada tasakaal intensiivistuva põllumajandustootmise ja karmistuvate keskkonnanõuete vahel. Käsitletakse ka kaasaegse toidu mõju tervisele ning ressursisäästlikkust põllumajanduses.

Ettekandeid teevad rahvusvaheliselt tunnustatud teadlased ja arvamusliidrid, nende hulgas ka näiteks Prof. Dr. Dr. Harald von Witzke Humboldti ülikoolist ning Prof. Allan Buckwell Euroopa keskkonnapoliitika instituudist. Oma kogemusi jagavad Rootsi Instituudi ja Läänemeremaade Nõukogu esindajad ning kohal on ka delegatsioonid 17 riigist ning Euroopa Komisjonist, FAOst ja OECDst.

Konverentsi korraldavad Eesti Maaülikool, Põllumajandusministeerium, Eesti Põllumajandus-kaubanduskoda, Läänemeremaade nõukogu ja Maaelu Edendamise SA koostöös Peterburi Agraarülikooliga.

Täpsemat infot saab konverentsi kodulehel: http://agroforum.emu.ee

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960