Seadus: Võeti vastu madalapalgaliste tulumaksu tagasimakse seadus

Riigikogu kiitis 59 poolthäälega (34 vastu) heaks seaduse, millega kehtestatakse madala sissetulekuga töötavate inimeste iga-aastase tulumaksu tagasimakse süsteem.

Tööturuteenuste ja -toetuste seaduse ning teiste seaduste muutmise seadust (40 SE) tutvustanud rahandusminister Sven Sesteri sõnul parandab tagasimaksesüsteem oluliselt madalat palka saavate inimeste olukorda, vähendab vaesust ja toetab majanduskasvu.

Seaduse järgi saab tulumaksu tagasimakset taotleda täisealine inimene, kes on taotluse esitamisele eelnenud aasta jooksul töötanud täistööajaga vähemalt kuue kalendrikuu jooksul. Samas töövõimetuspensionäridelt ei nõuta täistööajaga töötamist tulumaksu tagastuse saamiseks.

Seaduse kohaselt sõltub tulumaksu tagasimakse suurus olulisel määral teenitud sissetulekust, töötatud kuude arvust ning sissetuleku struktuurist. Seetõttu võib iga inimese tagasimakse olla erinev.
Tulumaksu tagasimakse summa sissetuleku kasvades suureneb ning on suurim 480 euro suuruse brutokuupalga juures (708 eurot aastas). Sellest suurema sissetuleku puhul hakkab tagasimakse summa vähenema ning jõuab nulli 649 euro suuruse brutokuupalga juures.
Maksu- ja tolliamet tagastab üldjuhul tulumaksu enammaksu hiljemalt 1. juulil.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised