30. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Noorte Põllumeeste Klubi – põllunduse tulevikulootus

Mööduvat aastat võtavad kokku kuus Maaülikooli Noorte Põllumeeste Klubi liiget, rääkides sellest, kuidas neil on aasta läinud, millised on nende tulevikuplaanid ja mida nad arvavad meie põllumajanduse olukorrast.

Eelmise aasta detsembris liikusid ringi Noorte Põllumeeste Klubi (NPK) kalendrid, mis loodetavasti jõudsid paljude põllumeeste kodudesse. Ka sel aastal jätkati traditsiooni ning kalendreid, mis ootavad oma kodu, on veel alles nii mõnigi. Kes pole veel kuulnud Noorte Põllumeeste Klubist, siis järgnevalt on väike ülevaade klubi tegemistest ning intervjuud mõne liikmega.

Eesti Maaülikooli Põllumajandus- ja Keskkonnainstituudi juures tegutseb NPK klubi. Need, kes on kokku puutunud taimekasvatusega teavad, et tähed N, P ja K sümboliseerivad kolme olulisemat taimetoiteelementi. Klubi puhul tähendasid need tähed lühendit klubi nimest – Noorte Põllumeeste Klubi. Organisatsiooni kuuluvad noored, enamjaolt põllumajandust õppivad EMÜ tudengid, kuid ka kooli vilistlasi, õppejõudusid ning teiste erialade tudengeid. Hetkel on liikmeid kokku 70.

Klubi eesmärgiks on põllumajanduse ja aianduse alaste praktiliste teadmiste tõstmine ja nimetatud valdkonna arengule kaasa aitamine. Selleks külastatakse erinevaid ettevõtteid ning korraldatakse kuus korra üks vestlusõhtu. Näiteks on poliitikutest külas käinud Ivari Padar, Urmas Kruuse, Jaan Sõrra, põllumeestest Tõnu Post, Raivo Musting. Samuti on külastatud nii Kevili kui ka Wiru Vilja terminale, talunikke nii Lõuna- kui ka Põhja-Eestis.

Lisaks eelpooltoodule ei unusta klubi ära ka meelelahutuslikku poolt – korraldatakse koos teiste seltsidega ühiseid üritusi ning projekte.

Autor: Diana Salf

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960