AS Liviko alustas mahetootmist ja tõi esimese mahetootena müügile kodumaisest maheteraviljast premium-kvaliteediga Viru Valge Hõbe Mahe Vodka, mis valmib hõbefiltratsiooni meetodil ning kõiki mahetootmise reegleid järgides.
„Hõbe Mahe Vodka on eestimaisest ökoloogiliselt puhtast teraviljast valmistatud kvaliteetviin, mille tootmisse võtmisega teevad 117-aastaste viinatootmistraditsioonidega Liviko viinameistrid kummarduse nii iidsete traditsioonide kohaselt ökoloogiliselt puhtalt kasvatatud kodumaisele teraviljale kui ka kõrgekvaliteedilist kodumaist viina hindavale alkoholitarbijale. Eestis on kujunemas kodumaiseid mahetooteid hindav tarbijaskond, kes on valiv ja tarbimisotsustes teadlik,“ ütles AS Liviko juhataja Janek Kalvi.
AS Liviko on ökoloogiliselt puhta mahetoote tagamiseks kogu Hõbe Mahe Vodka tootmise muust viinatootmisest rangelt eraldanud ning valmistab maheviina vastavalt mahepõllumajanduse seaduse nõuetele, mille kinnituseks on Hõbe Mahe Vodka tagumisel etiketil Euroopa Liidu mahetoote märgistus. Hõbe Mahe Vodka valmib kõrge kvaliteedi tagamiseks väikeste partiidena ning igale pudelile paigaldatakse käsitööna ehtsast puidust etiketid.
Hõbe Mahe Vodkat valmistatakse Eestis kasvatatud maheteraviljast, mille looduslik tootmisviis põhineb kohalikel taastuvatel ressurssidel. Sajandite jooksul väljatöötatud vahelduvate külvikordadega põlluharimissüsteem on kasutusel ka tänapäevases maheteravilja kasvatuses. Kahjurite ja umbrohutõrjeks kasutatakse maheteravilja tootmises ainult ennetavaid ja mehaanilisi võtteid.
Seotud lood
Põllumajandusturu ebastabiilne majanduslik olukord nagu muutlikud väetise- ja teraviljahinnad ning kasvavad tootmiskulud on peavaluks igale põllumehele. Keeruline seis sunnib põllumehi rohkem arvutama ja investeeringutest saadavat kasu kaaluma. See olukord määrab otseselt taimekaitsevahendite üle otsustamise. Kuidas säästa, kuid samal ajal saada maksimaalset tulu?