• 14.01.16, 10:52
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Liviko hakkab maheviljast viina tootma

AS Liviko alustas mahetootmist ja tõi esimese mahetootena müügile kodumaisest maheteraviljast premium-kvaliteediga Viru Valge Hõbe Mahe Vodka, mis valmib hõbefiltratsiooni meetodil ning kõiki mahetootmise reegleid järgides.
„Hõbe Mahe Vodka on eestimaisest ökoloogiliselt puhtast teraviljast valmistatud kvaliteetviin, mille tootmisse võtmisega teevad 117-aastaste viinatootmistraditsioonidega Liviko viinameistrid kummarduse nii iidsete traditsioonide kohaselt ökoloogiliselt puhtalt kasvatatud kodumaisele teraviljale kui ka kõrgekvaliteedilist kodumaist viina hindavale alkoholitarbijale. Eestis on kujunemas kodumaiseid mahetooteid hindav tarbijaskond, kes on valiv ja tarbimisotsustes teadlik,“ ütles AS Liviko juhataja Janek Kalvi.
AS Liviko on ökoloogiliselt puhta mahetoote tagamiseks kogu Hõbe Mahe Vodka tootmise muust viinatootmisest rangelt eraldanud ning valmistab maheviina vastavalt mahepõllumajanduse seaduse nõuetele, mille kinnituseks on Hõbe Mahe Vodka tagumisel etiketil Euroopa Liidu mahetoote märgistus. Hõbe Mahe Vodka valmib kõrge kvaliteedi tagamiseks väikeste partiidena ning igale pudelile paigaldatakse käsitööna ehtsast puidust etiketid.
Hõbe Mahe Vodkat valmistatakse Eestis kasvatatud maheteraviljast, mille looduslik tootmisviis põhineb kohalikel taastuvatel ressurssidel. Sajandite jooksul väljatöötatud vahelduvate külvikordadega põlluharimissüsteem on kasutusel ka tänapäevases maheteravilja kasvatuses. Kahjurite ja umbrohutõrjeks kasutatakse maheteravilja tootmises ainult ennetavaid ja mehaanilisi võtteid.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele