Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 13. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilves maksis osa Ärma talu toetusraha tagasi

Ilves maksis osa Ärma talu toetusraha tagasi
Foto: Äripäev AS
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) esitas OÜ-le Ermamaa tagasinõude summas 19 039 eurot, pärast Ermamaa osaniku Toomas Hendrik Ilvese kirjalikku avaldust mitte jätkata toetuse eest rajatud Ärma talu sihipärast kasutamist. Ilves on tagasinõude riigile tasunud.

Toomas Hendrik Ilves esitas kirjaliku soovi mitte kasutada toetusega rajatud talu alates 1. jaanuarist 2017 sihtotstarbeliselt, mistõttu EAS esitas Ermamaale tagasinõude vastavalt EASi otsusele küsida toetus osaliselt tagasi. Otsuses arvestati ka asjaoluga, et Ermamaale kuuluv Ärma talu on võõrustanud presidendi ametiaja jooksul arvukalt väliskülalisi ja mitteametlikke külalisi. 

OÜ Ermamaa sai 2006. aastal EASi vahendusel 190 392 eurot toetust, mis oli mõeldud Viljandimaal asuva Ärma turismitalu arendamiseks. Toetusega saadud vara õnnestus OÜ-l Ermamaa kasutada turismi eesmärgil 17 kuud pärast toetuse otsuse tegemist.Toetuse saaja esitas 2007 EAS-ile taotluse, millega soovis muuta äriplaani ja peatada ajutiselt külalistemajas majutus- ja turismiteenuse osutamine. EASi juhatuse otsusega peatati projekti sihipärase kasutamise kohustus kuni presidendi ametiaja lõpuni. Lisaks soovis president Ilves võtta kogu objekti presidendi ametiajaks üürile.   Toetuse saaja palus kokkuleppe pikendamist 2011. aastal ning EAS otsustas, et hiljemalt 1. jaanuarist 2017, kui presidendi ametiaeg on lõppenud, jätkub algse äriplaani elluviimine kuni 31. juulini 2020, või kui seda ei järgita, esitab EAS toetuse saajale tagasinõude.OÜ Ermamaa osanik ja ametlik esindaja Toomas Hendrik Ilves esitas tänavu 10. oktoobril EAS-ile avalduse, milles kinnitas soovi mitte jätkata Ermamaa äriplaaniga. Ilves tasus tagasinõutud summa 12. oktoobril.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960