15. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suurimas lihatööstuses käib sisejuurdlus

Suurimas lihatööstuses käib sisejuurdlus
Foto: Äripäev AS
Põhjamaade lihatööstuskontsern HKScan alustas täna ettevõttesisest juurdlust oma Balti äritegevuse üle ja 11 HKScani Baltikumi juhti on selguse saamiseni töökohustustest vabastatud.

Uurimine peab välja selgitama, kas HKScan Balti äripiirkondades on järgitud hea juhtimise tava ja HKScani tegevusjuhiseid.

HKScan Baltikumi tegevuste eest vastutab ajutiselt kontserni turundusjuht Anne Mere, kelle sõnul loodetakse uurimisega 2-3 nädalaga ühele poole saada. Tema sõnul algatati juurdlus vihje peale, mis saadeti kontserni tegevjuhtkonnale.Mere sõnul on töölt kõrvaldatud HKScan Baltikumi juhte kokku 11, neist 10 eestlast ja 1 soomlane. Osa neist jätkab siiski igapäevast tööd ja jäetakse eemale vaid juhtimisotsuste langetamisest.HKScan Estonia ASi juhatuse esimees on Teet Soorm, juhatuse teised liikmed on tootmisdirektor Meelis Pihlak ja äridirektor Margus Venelaine.Ettevõtte juht Teet Soorm kinnitas Äripäevale, et kogu HKScan Estonia (kuni 2014 Rakvere Lihakombinaat - toim) juhtkond on ajutiselt töölt kõrvaldatud. Soormi sõnul sai ta enda töölt kõrvaldamisest teada samal ajal kui börs ja ajakirjandus ehk alles eile."Teeme tööd edasi, aga meilt on ära võetud õigus otsustada nii kaua, kui sisekontroll käib," ütles ta.Soorm ei osanud selgitada, miks HKScan Estonias sisejuurdlus algatati. „Soomes alustas 1. novembril tööd uus kontserni tegevjuht (Jari Latvanen – toim), kaks nädalat on möödas, nüüd on meil kohe sisejuurdlus. Ju ta tahab siis igalt poolt saada ülevaadet, kas kõik vastab tegevuskorrale, kas kõik ärivaldkonnad töötavad. Uus tegevjuht, uued mõtted, uued käitumiskavad.“Et uurimine oleks ladus

HKScan Oyi tegevjuht Jari Latvanen märkis, et uurimine on seotud ettevõtte hea juhtimise tavast kinnipidamisega ja et sellega loodetakse peatselt ühele poole saada. Juhtkonna liikmed tuli Latvaneni sõnul töölt kõrvaldada, et uurimine oleks võimalikult ladus, osa neist on juba pärast uurimise esimest etappi tööl tagasi.Täpsemaid kommentaare ei saanud Latvanen seoses käimasoleva juurdlusega anda. "Töö jätkub ja selles staadiumis ei saa me veel lõplikke järelduse teha," lisas ta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960