Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 22. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MES kuulutas välja tänavuse parima piimakarja- ja lihaveisekarjakasvataja

MES kuulutas välja tänavuse parima piimakarja- ja lihaveisekarjakasvataja
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) algatusel antakse parimatele piimakarjakasvatajatele aunimetust välja juba seitsmeteistkümnendat ja parimatele lihaveisekarjakasvatajatele üheteistkümnendat korda.

2016. aasta aunimetuse parim piimakarjakasvataja saajaks on Margus Muld Kaiu LT OÜst Raplamaalt. Karjas on aastalehmi 661, keskmine piimatoodang lehma kohta 12 239 kg ja somaatiliste rakkude arv 115 000. Kaiu LT OÜ kuulub Trigon Dairy Farming Estonia AS´le, kelle tütarettevõtted on ka Väätsa Agro AS ja Saare Farmer OÜ.

Parim piimakarjakasvataja on Margus Muld
Foto: MES

Aunimetused antakse välja inimesele, kes on karja kasvatamisel saavutanud aasta jooksul häid tulemusi. Kõiki kandidaate külastas MES juhatuse poolt moodustatud seitsmeliikmeline komisjon,kuhu kuuluvad (MES) nõukogu liige; MES juhatuse liige, Maaeluministeeriumi, Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu, Veterinaar- ja Toiduameti esindaja; Eesti Põllumajandusloomade Jõudluskontrolli ning Eesti Maaülikooli Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi esindajad.Rohkem infot leiab Maaelu Edendamise Sihtasutuse kodulehelt www.mes.ee

2016. aasta aunimetuse parim lihaveisekarjakasvataja saajateks on Silja ja Sulev Trahv Küüniniidu talust Valgamaalt. Küüniniidu talu pidamist alustati 1991. aastal lüpsikarjaga, kuid see tegevus lõpetati 3 aastat tagasi. Esimesed lihaveised osteti 8 aastat tagasi Ungarist. Hetkel on talus 360 lihaveist ja neist 1/3 moodustavad maheveised.

„Kuigi põllumajanduse olukord on viimased kaks aastat olnud väga raske iseloomustab tänaseid võitjaid positiivne suhtumine ja oma tööd tehakse sära silmis. Parimatel on alati selge visioon, kuidas oma ettevõtet arendada“ iseloomustas aunimetuse saajaid MES juhatuse esimees Raul Rosenberg.Aunimetused kuulutati välja täna maaeluministeeriumis toimunud Eesti Vabariigi aastapäeva aktusel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960