Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 30. juuni 2017

Illar Lemetti: rakendame Eesti eesistumise üldiseid prioriteete ka põllumajanduses

Illar Lemetti: rakendame Eesti eesistumise üldiseid prioriteete ka põllumajanduses
Autor: Äripäev AS
„Maaeluministeerium rakendab Eesti eesistumise üldiseid prioriteete ka põllumajanduses, keskendudes sealjuures muldade kestlikkusele, ohutule toidule, turgude avatusele ja digitaalsete lahenduste kasutamisele,“ ütles 28. juunil Roomas ÜRO toidu- ja põllumajandusorganisatsiooni (FAO) Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise avaüritusel sõna võtnud Maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti.

Lemetti tänas oma sõnavõtus Maltat suurepärase töö eest, lubas, et  Eesti jätkab kõigi lahendamisel olevate küsimustega tegelemist ja kutsus kõiki üles tõhusale ning viljakale koostööle Eesti eesistumise ajal.

Eesistumise alguse tähistamisel esitleti Maasike Maasiku vaipa Kodutee. Avamisel said lisaks Maaeluministeeriumi kantslerile Illar Lemettile sõna ka Euroopa Liidu delegatsiooni suursaadik Jan Tombinski ja Malta suursaadik Vanessa Frazier. Ürituse lõpus tutvustati Läänemere toidutee mobiilirakendust.

Illar Lemetti kohtub oma Rooma-visiidi raames ka rahvusvahelise põllumajanduse arengu fondi (IFAD) asepresidendi hr Michel Mordasini, maailma toiduprogrammi (WFP) täitevdirektori kabineti ülema pr Harriet Spanose, ÜRO toidu- ja põllumajandusorganisatsiooni (FAO) peadirektori kabinetiülema hr Mario Lubetkini ja Itaalia väiketootjate organisatsiooniga Coldiretti.

Eesti on Euroopa Liidu Nõukogu eesistujariik 2017. aasta juulist detsembrini, aidates poole aasta jooksul kujundada ELi nõukogu seisukohti ning juhtides töörühmade tööd. Eestil kui eesistujariigil on neli prioriteeti: avatud ja uuendusmeelse majandusega Euroopa, turvaline ja kaitstud Euroopa, andmete vaba liikumine ja digitaalne Euroopa ning kaasav ja kestlik Euroopa.

Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise ametlik veebileht on eu2017.ee.

 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616