Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 23. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dava Foods: munatööstusel puudub seos tibude kohtlemise skandaaliga

Vladimir Sapožnin
Foto: Dava Foods
Munatööstusel puudub igasugune seos tibude kohtlemise skandaaliga ja palun selle skandaali ja munatööstuse vahel seoseid mitte luua, ütles Dava Foodsi tegevjuht Vladimir Sapožnin.

"Mitmetes artiklites ning inimestevahelistes vestlustes on Talleggi tibudeskandaali juures viidatud munatootmisele. Dava Foods munatootmises tibusid ei kasvatata, vaid tibud soetame emaslindudena, kellest kasvavad munejad kanad," ütles Vladimir Sapožnin pressiteate vahendusel. 

"Annan teada, et munatööstuse tootmisprotsessis tibusid munadest ei sünni. Munatööstusel puudub igasugune seos ebainimliku tibude kohtlemise skandaaliga ning palun meie meeskonna nimel mitte luua viiteid selle skandaali ja munatööstuse vahel," lisas ta. 

Sapožnin märkis, et Skandinaavia suurim munatööstusele spetsialiseerunud ettevõte Dava Foods omandas 2015. aastast Lool asuva Talleggi munatootmise üksuse ning Dava Foodsil puudub tänapäeval seos Talleggiga ning linnalihakasvatusega.

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751