Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 8. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Munatootja näeb hinnatõusu põhjusena mürgiskandaali

Dava Foods Estonia juhatuse esimees Vladimir Sapožnin
Foto: erakogu
Eesti munatootja Dava Foods Estonia juhatuse esimees Vladimir Sapožnin selgitab munade hiiglasliku hinnatõusu defitsiidiga, mis omakorda algas munade taimemürgiskandaalist Euroopas.

Statistikaamet andis teada, et tarbijahindade kasvu vedas veebruaris toidukaup, kus omakorda kõige kiirema hinnakasvuga kaup oli munad – tõus 41%.

Sapožnini hinnangul püsib värskete munade ja munatoodete praegune hinnatase ka lähikuudel. “Munade hinna tõus on olnud loogiline ning tulenenud eelkõige eelmise aasta augustis alanud munadefitsiidist, kuid võib öelda, et munade hind on praegu õiglane ning varem on mune müüdud pigem madala hinnaga ning alla oma tegeliku väärtuse,” ütleb Sapožnin.Sapožnini sõnul sai munade hinna kasv alguse neljateistkümnes Euroopa riigis toodetud kanamunadest leitud pesitsiidist Fipronil ning sellega kaasnenud munade defitsiidist, mis on otseselt mõjutanud kogu Kesk-Euroopa, aga ka Baltikumi munaturgu.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960