25. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod: Pärnus pandi Metsä Woodi kasevineeri tehasele nurgakivi

Pärnus pandi Metsä Woodi kasevineeri tehasele nurgakivi
Foto: Metsä Wood
Metsä Woodi kasevineeri tehas sai nurgakivi. Omapoolsed tervitussõnad ütlesid avamistseremoonial Eesti Vabariigi riigihalduse minister Jaak Aab ning Metsä Groupi president ja tegevjuht Kari Jordan.

„Tegemist on olulise investeeringuga Metsä Woodi ja kogu Metsä Groupi jaoks. Tegime seda selleks, et vastata paremini ülemaailmselt kasvavale nõudlusele vineeri järele ning tõsta veelgi Metsä Woodi tööstuslikku efektiivsust. Uus tehas on hea näide Soome ja Eesti vahelisest koostööst. Eestis on soodne ärikliima ja riik pakub häid logistilisi ühendusi meie peamiste turgudega,“ ütles Metsä Groupi tegevjuht Kari Jordan nurgakivipaneku tseremoonial. 

Pärnu tehase aastane kasevineeri tootmisvõimsus on 50 000 kuupmeetrit ja investeeringu kogumaht on ligikaudu 55 miljonit eurot. Kasespoon toodetakse Soomes Äänekoskis ning seejärel valmistatakse sellest Pärnu tehases kasevineer. Uus kasevineeri tehas loob Pärnumaal ligikaudu 200 uut töökohta. 

„Olen väga rahul, et Eesti on jätkuvalt atraktiivne investeeringute sihtkoht, eriti siis, kui tegemist on uudse ja arenenud tööstusliku tootmisega, mis loob töökohti Tallinnast väljaspool. Kasevineeri tehas Pärnus on hea näide meie suurinvestorite toetusmeetme toimimisest. Uus tehas tõstab Eesti tööstuslikku konkurentsivõimet, toetab tööturgu Pärnu piirkonnas ja suurendab meie eksporti," ütles minister Jaak Aab.

Uus tehas alustab tootmist 2018. aasta lõpuks. Metsä Woodi ja Nordecon ASi vahel sõlmitud ehitusleping hõlmab 29 000 ruutmeetri suuruse tootmissaali ehitamist, tööväliseid ruume ja kontoripinda.

Kasevineeritehase rajamine Pärnusse on osa Metsä Woodi 100 miljoni euro suurusest investeerimisprogrammist, mille Metsä Wood avalikustas 2016. aasta juunis. Programm viiakse ellu perioodil 2017–2018. 

Fotod: Pärnus pandi Metsä Woodi kasevineeri tehasele nurgakivi
Foto: Metsä Wood
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960