Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 5. september 2017

Yara ja SINTEF loovad innovatsioonikeskuse

Yara ja SINTEF loovad innovatsioonikeskuse
Autor: Meelika Sander-Sõrmus
Uue põlvkonna väetised, uued tehnoloogiad ja uue innovatsioonikeskuse loomine on SINTEFi ja Yara partnerluslepingu peamised elemendid.

Norra teaduskeskus SINTEF ja väetisetootja Yara sõlmisid pikaajalise koostöölepingu, millega kaasneb ühise innovatsioonikeskuse rajamine Norrasse Trondheimi.

Keskuse eesmärgiks on töötada välja järgmise põlvkonna väetiste tootmistehnoloogiad ja uued tehnoloogilised lahendused toiduainete tootmisega seotud kliimamõjude vähendamiseks.Innovatsioonikeskuse avamine on kavandatud oktoobrisse.

Teadlased erinevatest valdkondadest, nagu keemia-, energia ja materjalitehnoloogia, töötavad koos Trondheimis asuvas innovatsioonikeskuses ja SINTEFi mikro- ja nanoelektroonika laboris Oslos.

"Selle lepinguga alustab SINTEF tihedat strateegilist ja operatiivset koostööd Norra ühe suurema ja tähtsama tööstusettevõttega. Oleme teinud koostööd juba mitu aastat ja see leping annab meile tõelise tõuke, et veel paremini koostööd jätkata,“ ütles SINTEFi tegevjuht Alexandra Bech Gjorv koostööleppe sõlmimisel.

"Yara peab leidma uusi viise väetiste tootmises, seda just keskkonnanõuete karmistumise pärast. Peame tootma odavamalt, keskkonnasõbralikumalt ja paindlikuma tehnoloogiaga. Meievaheline partnerlus annab võimaluse kasutada laiemat pädevuste võrgustikku,"lausus Yara innovatsioonijuht Pierre Herben. Poolte vaheline leping allkirjastati kolmeks aastaks.

 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616