Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 17. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CLAAS avas Dissenis uue elektroonika arenduskeskuse

CLAAS avas Dissenis uue elektroonika arenduskeskuse
Foto: Kati Plaamus Konekesko Eesti AS turundusjuht
Dissenis töötab CLAASi E-Systemsi allüksusest üle 170 tarkvara-arendaja, inseneri ja muu spetsialisti, kes arendavad välja teedrajavaid lahendusi, mis võimaldavad talupidajal ühendada oma masinad võrgustikuks – nii saab ta oma äri paremini hallata.

Lahenduste seas on juhtseadmed, elektrooniline arhitektuur, terminalid, kaamerasüsteemid, automaatse satelliidiga töötavad juhtsüsteemid jpm innovatsioonid. „Meil käivad teooria ja praktika käsikäes,“ selgitas Dr Carsten Hoff, CLAAS E-Systemsi tegevjuht. „Lisaks moodsatele tööjaamadele ja uusima tehnoloogiaga varustatud laboritele on meil ka töötuba ja katserada, kus saame oma arendusi kohe testida.

Keskuses on suurt tähelepanu pööratud dünaamilise töökeskkonna kujundamisele, et soodustada innovatsiooni. Näiteks on igal korrusel avatud planeeringuga koosolekuruumid, kus on olemas uusim meediatehnika, ning on ka lapsevanema tuba, mida lapsega töötajad võivad alati kasutada, kui vaja.

CLAAS on Dissenis asuvasse CLAAS E-Systemsi viiehektarisse esindusse investeerinud kaheksakohalise summa. Aastal 1998 ostis CLAAS ühe juhtivatest põllumajandustarkvara ettevõtetest ning on selle edukalt oma kontserni integreerinud. Sestpeale on brändinime all EASY välja tulnud muljetavaldav valik tehnoloogiat, mille eesmärk on suurendada efektiivsust. CLAASist on saanud üks põllumajanduse täppislahenduste juhtivaid pakkujaid ning oleme oma innovatsioonidega võitnud mitmeid auhindu.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960