Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 24. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toitu puudutavate tervisealaste väidete kasutamine on Euroopa Liidus reguleeritud

Toitu puudutavate tervisealaste väidete kasutamine on Euroopa Liidus reguleeritud
Foto: Postimees/Scanpix
Veterinaar- ja Toiduamet juhib tähelepanu, et toidule kasulike omaduste omistamine on Euroopa Liidus reguleeritud.

See tähendab seda, et ühe või teise toidu kohta võib välja tuua ainult neid kasulikke omadusi, mis on teaduslikult tõestatud. Seda, kas kasulikud omadused on teaduslikult tõendatud või mitte, hindab Euroopa Toiduohutusamet EFSA.

Näiteks ei ole siiani EFSA poolt heaks kiidetud ühtegi tervisealast väidet piimhappebakterite/probiootikumide, aminohapete, glükoosamiini ja koensüüm Q10  kasulike omaduste kohta.

Tervisealaste väidete esitamise nõuded kehtivad lisaks toidu müügipakendile ka muul viisil esitatud teabele nagu näiteks kodulehtedel olev info, reklaamid, artiklid toote kohta, infolehed või näiteks ka telefonimüük.

Kindlasti ei tohi toidule, sealhulgas toidulisanditele omistada haigusi ravivaid, ennetavaid või leevendavaid omadusi. Neid väiteid saab esitada ainult ravimite kohta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960