Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 12. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kruuda kohtuasjani kulub veel kaua aega

Kruuda kohtuasjani kulub veel kaua aega
Foto: Äripäev AS
Möödunud esmaspäeval toimus Oliver Kruuda kohtuasja kolmas eelistung.

Harju maakohtu pressiesindaja Viivika Siplase sõnul lahendati kaitsjate taotlusi. Sisulise arutelu juurde jõutakse aga alles uue aasta veebruaris-märtsis, täpset kuupäeva kokku ei lepitud, ütles ta.

Kruuda kohtuasja käimaminek kipub venima. Esimene eelistung peeti veebruari keskel, ent siis otsustati vaid vahetada kriminaalasja kohtunikku. Teine eelistung toimus aprilli keskel, kus kohus rahuldas Kruuda kaitsjate taotluse pikendada kaitseaktide koostamise tähtaega.

Tasumata maksude ja nendelt arvestatud intresside pärast Tere ASi kohtusse kaevanud maksu- ja tolliamet on oma nõudest loobunud, sest Tere on nende ees oma kohustuse täitnud, kuid kohus jättis maksuameti nõude läbi vaatamata.

Mis juhtus?

Koos Kruudaga on kohtu all ka Tere nõukogu endine esimees ja jurist Allan Viirma, Tere endine teenustejuht ja mitut Kruuda firmat juhtinud Rein Lepasson, Tere raamatupidaja ja Kruuda finantsasjade korraldaja Hjalmar Konno ning Tere finantsosakonnas töötanud Jaanus Rätsep. Prokuratuuri hinnangul aitasid nad kaasa Kruuda maksukuritegudele.

Kahtlustuse sisuks on maksuametile valeandmete esitamine, mille tulemusena jättis AS Tere riigile tasumata nii tulu- kui ka käibemaksu kokku umbes 375 000 euro ulatuses, millest 250 000 eurot on tasumata tulumaks ja 125 000 eurot käibemaks.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960