Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 27. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selgusid selleaastased toidutööstuse „Südamega tegija“ finalistid

Anna oma hääl parimale toidutootjale
Foto: Postimees/Scanpix
Toiduliidu juhtkogu valis juba neljandat aastat järjest välja viis silmapaistvat töötajat, kes on pühendunult panustanud enamuse oma tööelust toidusektori arendamisse ning jätkavad kandideerimist tänavuse Eesti toidutööstuste „Südamega tegija“ tiitlile.

„Südamega tegija“ nominentideks valiti Saku Õlletehase keedu- ja protsessiosakonna vanemmeister Reet Silde, Salvesti ostuspetsialist Ilona Leosk, HKScan Estonia Rakvere Lihakombinaadi tooraine jagaja Rita Jõgisoo, Farmi Piimatööstuse Annikvere juustutsehhi juhataja-tehnoloog Mare Raja ning A. Le Coqi tootmise arendusjuht Rein Sööt. Neist üks pälvib 16. oktoobril Eesti toidutööstuse „Südamega tegija“ tiitli.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul on iga suure tootja taga tegelikult meie oma inimesed, kelle käe all valmib toit samasuguse pühendumusega kui koduköögis. „Kõigi „Südamega tegija“ nominentide näol on tegemist nii väärtuslike töötajate , hinnatud kolleegide kui suurepäraste inimestega, kelle üle võib ettevõte uhkust tunda. Meie eesmärk on tunnustada ja tänada neid inimesi, tänu kellele on Eesti toidutööstus nii kõrgele tasemele jõudnud ning kelle töö tulemusena saame rõõmustada kodumaise toidu olemasolu üle oma söögilaual,“ sõnas Potisepp.

Südamega tegija tiitli nominentidena jätkavad Saku Õlletehase keedu- ja protsessiosakonna vanemmeister Reet Silde, kes alustas oma tööteekonda Sakus juba 1979. aastal. Ta on oma valdkonna patrioot, kelle jaoks on oluline, et õllekeedu protsess toimiks täiuslikult. Reet on keedumaja vanemmeistri ja juhataja kohal juhtinud keedumaja tööd kindlakäeliselt ning seisnud hea selle eest, et tema osakonnas töötavatel inimestel oleks asjakohane väljaõpe, et nende töökeskkond oleks ohutu, tootmisgraafik täpne ning et keedumaja oma uhkete vaskkateldega oleks esinduslik tehaseekskursiooni alguspunkt kõigile Saku Õlletehase uutele töötajatele ja külalistele.

Alates 1988. aastast Salvestis töötava Ilona Leoski rolliks on ettevõtte ostujuhina töötades olnud Salvesti tänaste ostustruktuuride ülesehitamine ning ettevõttele lojaalsete tarnijate võrgustiku kujundamine. Ilona on ostuvaldkonna tõeline asjatundja - tal on suur teadmiste ja oskuste pagas ning ta säilitab igas olukorras ratsionaalse mõtlemise. Seeläbi on ta saavutanud tunnustuse ja austuse kõikide oma kolleegide ja tarnijate silmis. Lisaks on Ilona rahuloleva ja lojaalse kolleegina käinud kaasas ettevõtte kõigi arengutega ning ta on olnud suurepärane muutustega kohaneja.

HKScan Estonia Rakvere Lihakombinaadi tooraine jagaja Rita Jõgisoo töötab ettevõttes juba 30 aastat, alates aastast 1988. Pikkade aastate jooksul pole tema ind oma tööd südamega teha veel raugenud. Rita on julge, tähelepanelik ja initsiatiivi haarav kolleeg, kellel on võime märgata asju, milles uued töötajad pole veel nii vilunud. Ta on kaastöötajate suhtes väga tähelepanelik, pakkudes  alati oma abi, et suunata uusi kolleege. Lisaks on Rita teadmised toorainest ja tööprotsessidest aidanud oluliselt parendada osakonna tööd, läbi mille on ka töökollektiiv ühtsemaks muutunud. 

Farmi Piimatööstuse Annikvere juustutsehhi juhataja-tehnoloog Mare Raja on juustutsehhi juhtinud juba alates 1985. aastast. Sellesse aega mahuvad tööülesannetelt nii juustutsehhi igapäevase juhtimisega seotud teemad kui ka tootearendus. Mare käe all on valminud nimelt väga populaarsed ja eestlaste poolt armastatud Farmi juustusnäkid. Mare on kogu hinge pannud Annikvere juustutsehhi juhtimisse – kuna ta elab kohe juustutsehhi kõrval, on ta praktiliselt 24 tundi juustutsehhi igapäevasele toimimisele toeks. Lisaks mõtleb ja arendab ta igapäevaselt uusi juustusorte ning hoolitseb parimal moel selle eest, et tema juhitud juustutsehhi tooted jõuaksid võimalikult paljude eestlaste toidulauale.

Alates 1986. aastast A. Le Coqis töötav Rein Sööt on tegelenud õlletehase arendamisega praktiliselt kogu oma elu – seda nii insenerina kui tootmise juhina. Tema igapäevatööks on tootmismahtude analüüs, uute tootmise tehnoloogiate ja seadmete kasutuselevõtu planeerimine ning arengukavade ja eelarvete koostamine. Ühtlasi on juba aastaid tema hoole all lisaks A. Le Coqile ka teised Olvi grupi tehased. Reinu jaoks pole kunagi ühtegi lahendamatut probleemi ning tema arengumootoriks on talle loomuomane uudishimu. Reinu kabineti uks on alati avatud ja tema poole võib pöörduda iga töötaja mistahes murega – keegi ei lahku tema juurest vastuseid või väärt nõuandeid saamata.

Selleaastaste „Südamega tegija“ nominentiga saab tutvuda lähemalt Toiduliidu Facebooki lehel ning 1-7. oktoobrini saab sealsamas oma lemmikule ka hääle anda. Seejärel asub nominente hindama taas Toiduliidu juhtkogu, kes valib välja toidutööstuse „Südamega tegija“ tiitli võitja. Võitja puhul hinnatakse lisaks töötaja staaži pikkusele ka seda, kuidas kandidaat on panustanud ettevõtte arengusse, töökeskkonda ja -kollektiivi, kuidas ta on nii enda oskusi arendanud kui ka nooremaid kolleege välja õpetanud.

Tänavu valitakse toiduainetööstuse „Südamega tegijat“ juba neljandat aastat – möödunud aastal omistati antud tiitel Kalevi kompvekivalmistaja Elvi Õismaale.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960