Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 15. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tere ja Farmi Piimatööstuse 9 kuu käive kasvas 82,2 miljoni euroni

Piim
Foto: Postimees/Scanpix
Tere ASi ja Farmi Piimatööstuse ASi esimese 9 kuu käive kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 3,2% ehk 2,6 miljoni euro võrra ning ulatus 82,2 miljoni euroni. Sealjuures moodustab ettevõtete kogukäibest ca 20% eksport.

„Ettevõtete areng on plaanipärane ning liigume soovitud tempos,“ kinnitas Tere ASi ja Farmi Piimatööstuse ASi juhatuse esimees Katre Kõvask. „Uuringufirma Nielseni andmetel on Tere ja Farmi Piimatööstuse turuosa Eestis värskete piimatoodete turul ligikaudu 40%, millega oleme endiselt turuliidrid. Esimese 9 kuu suuremateks kordaminekuteks peame ekspordikäibe jätkuvat kasvu, tänu jõulisele tootearendusele pääsesime Euroopa suurima toidumessi SIALi innovatsioonistendile tervelt 4 tootega ning Kaubandus-Tööstuskoja poolt korraldatud uuringus saavutasime esikoha Eesti konkurentsivõimelisemate toidutööstuste edetabelis.“

Katre Kõvaski sõnul jätkub aktiivne tegevus kohalikul turul, kus peamisteks eesmärkideks on suurema tootmisefektiivsuse saavutamine ja nutikas tootearendus, kuid üha enam on fookus suunatud ka eksportturgudele.

„Hiljutine koostööleping Jaapani ettevõttega Marubeni tõstab meid ettevõttena kvaliteediklassilt kõrgemasse liigasse, mis loodetavasti loob meile uusi võimalusi commodity-toodete müügil. Lisaks oma suurimatele jahutatud piimatoodete ekspordipartneritele Soomes ja Lätis alustasime kolmandas kvartalis tarnimist ka Rootsi suurimale kaubandusketile ICA-le,“ rääkis Kõvask. „Kokku jõuavad Tere ja Farmi tooted täna enam kui 15 ekspordiriiki üle maailma, muuhulgas tarnime commodity-tooteid nii Põhja-Aafrikasse kui Lõuna-Euroopasse.“

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960