Autorid: Meelika Sander-Sõrmus, Põllumajandus.ee • 1. november 2019

MES jagas parimatele tunnustust

Maaelu Edendamise Sihtasutus (MES) andis 31. oktoobril Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja lõikuspeol üle aunimetused 2019. aasta parimale maamajanduseriala õppejõule ja õpilasele ning maamajandusõppekava tudengite õpitoetuse pälvinutele. Samuti kuulutati välja parim taimekasvataja 2019.
Parim taimekasvataja on Kanepi Aiandi juht Margus Vahtramäe.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

MESi moodustatud komisjon valis parimaks maamajanduseriala õppejõuks Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi õppejõu Marko Kassi ja parimaks maamajanduseriala õpilaseks Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli põllumajanduseriala õpilase Robin Randaru.

Parima maamajanduseriala õpetaja ja õppejõu konkursi raames andis EPKK välja eripreemia Järvamaa Kutsehariduskeskuse õpetaja Kaja Marrandile.

Parima maamajanduseriala õpetaja aunimetusega kaasneb skulptuur „Õpetaja Laur“ ning parima taimekasvataja aunimetusega skulptuur „Naeri tõmbamine“. Skulptuuride autor on Tauno Kangro.

MES tunnustas ka kaht Eesti Maaülikooli (EMÜ) ja Tallinna Tehnikaülikooli maamajandusõppekaval õppivat tudengit õpitoetusega, mille sel aastal pälvisid EMÜ tudengid Johanna Piibor, kes õpib veterinaarmeditsiini õppekaval ja Brigita Tool, kes õpib keskkonnakaitse õppekaval.

„Sel aastal on parima õpetaja konkursile lisaks kutsekoolidele kaasatud ka ülikoolid. Mitmel ülikoolil on ka maamajandusega seotud õppekavad ning soovime nii neid kui õppejõudusid tutvustada,“ kommenteeris MESi juhatuse esimees Raul Rosenberg.

MES jagas tunnustust. Fotod: Meelika Sander-Sõrmus

Parim taimekasvataja tuleb Põlvamaalt

2019. aasta parima taimekasvataja aunimetuse saaja kuulutati samuti välja EPKK Lõikuspeol. Sel aastal valiti parim taimekasvataja aiandustootjate seast.

Parima taimekasvataja kandidaadid olid:

- Jane Rämson, Grüne Fee Eesti AS

- Margus Vahtramäe, Kanepi Aiand OÜ

- Elmar Zimmer, Seedri Puukool OÜ

- Gustav Põldmaa, K ja G Saarelt OÜ

Tiitli pälvis Kanepi Aiandi juht Margus Vahtramäe. Palju õnne!

LOE LISAKS:

Margus Vahtramäe: eesmärk luua tugev bränd

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960