Autorid: Meelika Sander-Sõrmus, Põllumajandus.ee • 11. november 2019

Maaülikooli aasta vilistlane on Viljar Veidenberg

8. novembril toimunud Eesti Maaülikooli akadeemilisel aastapäevaaktusel kuulutati maaülikooli aasta vilistlaseks Pajumäe talu noorperemees, mahetootja Viljar Veidenberg. Palju õnne!
(vasakult paremale) Maaülikooli vilistlaskogu juhatuse liige Marko Kass, Aasta vilistlane, Pajumäe talu peremees Viljar Veidenberg ja Maaülikooli rektor Mait Klaassen
Foto: Eesti Maaülikool

Juba 13. korda kuulutati välja Maaülikooli aasta vilistlane. Aasta Vilistlase nimetuse omistamise eesmärgiks on avaliku tunnustuse avaldamine isikule, kes oma tööalase või ühiskondliku tegevusega osaleb tulemuslikult maaelu ja maamajanduse arendamisel ning teeb koostööd Eesti Maaülikooliga.

Noore ettevõtja sõnul on see tunnustus talle väga suur au. „Minu isa Arvo Veidenberg ütles, et kui tema ükskord aasta vilistlase kandidaadiks nimetati, siis see oli juba suur au. Aga eks ta saigi nüüd tiitli põhimõtteliselt kätte, kuna Pajumäe talu on siiski minu vanemate suure töö ja vaevaga üles ehitatud,“ kommenteeris Pajumäe talu noorperemees.

LOE LISAKS:

Rektor pidupäevakõnes: meie loodud teadmist kasutab kogu maailm

Maaülikool tähistab aastapäeva akadeemilise aktusega

Viljar Veidenberg on Maaülikoolist hariduse saanud, õppides seal viis aastat põllumajandussaaduste tootmise ja turustamise erialal. „Meil oli väga ühte hoidev kursus ja oleme igal aastal üritanud vähemalt korra kokku saada, et häid sõpru jälle näha. Ja eks endisi kursusekaaslasi näeb vahest ka igapäevaelus tööga seonduvalt,“ rääkis Veidenberg.

Küsimusele, milliseks ta hindab Maaülikoolis antavat haridust, vastas põllumees ja toidutootja, et siin saab ta aluseks võtta selle, mida ise koges koolis käies. „Kõige paremini oskan ehk hinnata seda, mida ma ise õppisin. Meie eriala oli selline, et õppisime üsna palju erinevaid asju ja kõike natukene. Sellest on ka edaspidi kasu olnud, nii et hindan saadud haridust heaks,“ lausus ta ja lisas, et tema suur tänu läheb Maaülikoolile ka teiste kõrgelt haritud spetsialistide koolitamise eest, alates loomaarstidest kuni piimateadlasteni.

Viljar Veidenbergi sõnul on nad alati koostööst kooliga huvitatud. „Pajumäe talu võtab hea meelega vastu Maaülikooli üliõpilasi, et tudengitele näidata maaelu praktilist poolt. Samuti ei ütle me ära võimalustest, kui meie juures soovitakse mõnda teadustööd teha või Euroopa Liidu rahadega midagi uurida. Hiljutistest asjadest võib näiteks tuua ühe klastriprojekti, kus uuriti meie farmiloomade tervist, või näiteks ühe teise töö raames olime osalised kliimamuutuste mõju uuringus. Nendel põhjustel on Maaülikooli inimesi meie talus üsna tihti näha,“ sõnas tänavune Maaülikooli Aasta vilistlane.

TASUB TEADA

Eesti Maaülikooli vilistlaskogu on igal aastal valinud Aasta Vilistlase. Seni on Aasta Vilistlase tiitliga pärjatud järgmised silmapaistvad isikud:

2009 Olev Saveli

2011 Aavo Mölder

2012 Anu Hellenurme ja Kalev Kreegipuu

2013 Juhan Särgava ja Ahto Vili

2014 Tanel-Taavi Bulitko

2015 Roomet Sõrmus

2016 Külli Annamaa ja Margus Ameerikas

2017 Madis Ajaots ja sel aastal tunnustati president Arnold Rüütelit EMÜ vilistlaskogu auliikme tiitliga

2018 Vahur Tõnissoo

2019 Viljar Veidenberg

LOE LISAKS:

Põllumajanduse Äriplaan 2019: mahetootja näeb kasvuvõimalusi

Eesti Läänemere-sõbralik talunik on Viljar Veidenberg Pajumäe talust

Fotod: Pajumäe mahetalu avas pidulikult uue talumeierei

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960