Autor: Põllumajandus.ee • 25. november 2019

Ivari Padar: kantsler Lemetti peab jätkama

Riigikogu liikme Ivari Padari kinnitusel teevad sotsiaaldemokraate ülimalt murelikuks erinevatest allikatest pärit infokillud, et valitsus kavatseb lähipäevil vabastada ametist maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti.
Ivari Padar: kantsler Lemetti peab jätkama
Foto: Sotsiaaldemokraatlik erakond

„Me teame, et Lemettit tahab kangutada Mart Järvik, kes on Jüri Ratase armust millegipärast ikka veel minister. Lemetti tagandamisele on viidanud ka keskerakondlane Mailis Reps. Minu sõnum valitsusele on üks: tõtt rääkinud kantsler Illar Lemmeti peab jätkama,“ ütles Padar.

LOE LISAKS:

Illar Lemetti: Järviku jutt ei vasta tõele

Mesinikud: ootame kiiret töörahu taastamist ministeeriumis

Padari sõnul oleks kantsleri vallandamine demokraatiavastane tegu. „See oleks ka katse hirmutada Eesti ametnikkonda ning ametnikke vaikima sundida. Õigusriigis me eeldame seda, et tippametnikud järgivad seadusi ja oma südametunnistust ning teenivad parimal viisil Eesti riiki. Nad ei tohi jääda poliitilise surve alla, kui nad annavad teada ebaseaduslikest sammudest või hämaratest tehingutest,“ rääkis Padar.

Lemetti, kes on vaieldamatult valdkonna tippspetsialist, täitis oma ametniku- ja kodanikukohust, kui ta juhtis tähelepanu minister Järviku väärsammudele, märkis Padar. „Kantsler ei saa kindlasti olla vastutav kõige selle eest, mida minister on kokku keeranud,“ lisas ta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960