Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 12. oktoober 2020

EPA2020: Dotnuva Baltic näitab messil Case IH ja Kvernelandi tehnikat

14.-15. oktoobril toimuval põllumajanduse aastanäitusel EPA2020 on Dotnuva Baltic esitlemas uut põllutehnikat ning esmakordselt osalevad nad ka kahe seminariga messi seminaride programmis.
Case IH Vestrum 110 CVX – Case IH kõige uuem traktoriseeria.
Foto: Dotnuva Baltic

Dotnuva Baltic on messil väljas uue Case IH ja Kvernelandi tehnikaga.

Case IH Vestrum 110 CVX – Case IH kõige uuem traktoriseeria. 2019. aasta SIMA-l võitis keskmise suurusega traktorite klassis “Aasta masin 2019” auhinna. Vestrum CVXDrive traktoreid on kokku neli mudelit võimsusvahemikus 100–140 hj (suurim võimsus), mille ühiseks tunnuseks on tõhus 4,5-liitrine neljasilindriline ühisanumsissepritsega FPT-mootor diiselmootor, väga hea juhitavus ja kasutusmugavus ning Case IH suuremates traktorite mudelites pakutav moodne tehnoloogia. Uues Vestrum sarjas on ka esimene Case IH 100 hj traktor, millel on Case IH populaarne astmevaba CVXDrive ülekanne ja automaatne võimsushaldur (APM), mis toetavad talitlustõhusust ja kütusesäästu. Astmevaba tehnoloogia kõrval on Vestrum CVXDrive seerial ka suure jõudlusega hüdrosüsteem ja jõuvõtuvõll koos täieliku AFS-i ja ISOBUS III-e ühilduvusega.

Case IH Puma 150 Multicontroller– facelifti läbinud Puma seeria traktor. Traktoril on uus esiosa ja kapoti kujundus, mis vastab uusimale Case IH disainile. Täiustatud on tee- ja töölaternaid, mis tagavad nende parimas LED-spetsifikatsioonis kuni 40 000 luumenit. Kõikidel uutel Puma mudelitel on 6,7-liitrine kuuesilindriline FPT Industrial mootor, mille Hi-eSCR tehnoloogia tagab nende vastavuse V etapi heitkoguste normidele. Kõik Puma V etapi mudelid on heaks kiidetud 100% HVO diislikütuse ja biolaguneva õli jaoks ning lisaks pikendatud mootoriõli (750 h) ja jõuülekandeõli (1500 h) vahetusvälpadega, mis tähendab vähem õli/filtri vahetusi masina eluea jooksul, vähendades sellega käituskulusid.

Case IH Puma 150 – facelifti läbinud Puma seeria traktor.
Foto: Dotnuva Baltic

Kverneland U-Drill 6001+ külvik – uusim mudel Kvernelandi külvikute valikus. Kverneland U-Drill külvikutel on unikaalne keskraami kontseptsioon ning pikk tiisel, mis võimaldab põllul teha 90-kraadiseid pöördeid. Maanteedel saab liikuda kiirusega kuni 40 km/h. U-Drill külvikute oluliseks eeliseks on nende automaatselt käivituv põlluotsa automaatika ning tihendusrattad, mis asetsevad siksak-kujuliselt, välimised rattad eespool. Tänu erilisele tihendusrataste asetusele ei teki külgedele suuri mullavalle ja seemnete külvamise sügavus on ühtlasem. U-Drilli jaoks väljaarendatud uued CD ketasseemendid on samuti ainulaadsed, seda oma tugeva konstruktsiooni ja kitsa disaini poolest. U-Drill külvik on täielikult ISOBUS-ühilduv. Masin on mõeldud professionaalsetele põllumeestele, kellel on aastas külvata 200 kuni 5000 hektarit.

Kverneland U-Drill külvik – uusim mudel Kvernelandi külvikute valikus.
Foto: Dotnuva Baltic

Lisaks on kõik huvilised oodatud osalema kahel seminaril. Seminaril “Kuidas hoida läbi hooaja piisavat niiskustaset taime juurealal ja vähendada väetiste kogust" (inglise keeles) keskendutakse kaasaegsele reguleeritavale kuivendussüsteemile, mis võimaldab hoida pinnase vajalikku veetaset taime juurealal, vähendades sellega põuaperioodide mõju ja aidates peatada väetiste äravoolu pinnasest. Seminari info ja registreerimine SIIN.

Teisel seminaril "Mehaaniline tõrje – meie uus reaalsus. Või kas ikka on?" räägivad KEVILI agronoom Tiiu Annuk ja Kvernelandi tootejuht Urmas Lees erinevatest kahjustajatest (kahjurid, haigused, umbrohud) ning nende arvukuse vähendamise võtetest erinevate ennetavate tõrjemeetoditega, eelkõige milliseid mehhaanilisi tõrjevõtteid tasuks rakendada. Seminari info ja registreerimine SIIN.

MIS ON MIS

14.-15. oktoobrini 2020 toimub Tartus Eesti Rahva Muuseumis teist korda põllumeeste oma suursündmus Eesti Põllumajanduse Aastanäitus EPA2020. Uuri messi kohta lisainfot SIIT.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960