Autor: Põllumajandus.ee • 16. november 2020

MES tunnustas parimat taimekasvatajat ja maamajanduseriala õpetajat

Maaelu Edendamise Sihtasutus (MES) tegi 13. novembril Pärnus toimunud Taluliidu ja EPKK tänuüritusel teatavaks aunimetuste saajad: 2020. aasta parima maamajanduseriala õpetaja ja 2020. aasta parima taimekasvataja teraviljakasvatuse valdkonnas.
Parim taimekasvataja on Ahti Aruksaar.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Traditsiooniliselt kuulutati tänuüritusel välja tänavune parim taimekasvataja. Kokku oli kolm kandidaati: Marko Satsi (Kehtna Mõis OÜ), Ahti Aruksaar (Viljameister OÜ) ja Andre Randoja (Aaspere Agro OÜ). Parimaks tunnustati Ahti Aruksaar.

„Sellel aastal valisime parimat taimekasvatajat teraviljakasvatajate seast. Võitjat iseloomustavad stabiilselt kõrged saagid ning väga head tulemused viljelusvõistlustelt,“ põhjendab MESi juhatuse esimees Raul Rosenberg valikut.

Loe lisaks
Parima rukkikülvaja tiitel läks Tartumaa põllumehele

MESi moodustatud komisjon valis parimaks maamajanduseriala õpetajaks Järvamaa Kutsehariduskeskuse taimekasvatuse õpetaja Kaja Marrandi.

„Tänavune parim kutseõpetaja on mitmekülgne ja töökas oma valdkonna spetsialist. Ta ei ole ainult Järvamaa Kutsehariduskeskuse kutseõpetaja, vaid annab tunde ka Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolis taimekaitse valdkonnas ning viib läbi põllumeestele taimekaitse koolitusi üle Eesti,“ ütles MESi juhatuse esimees Raul Rosenberg.

Loe lisaks
Selle aasta parimad talud on selgunud

Parima maamajanduseriala õpetaja aunimetusega kaasneb skulptuur „Õpetaja Laur“ ning parima taimekasvataja aunimetusega teraviljakasvatuse valdkonnas skulptuur „Kalevipoeg viljavihuga“. Skulptuuride autor on Tauno Kangro.

Maaelu Edendamise Sihtasutuse eesmärk on toetada ja elavdada Eesti maapiirkonna ettevõtlust ja kujundada maaelu mainet. Aunimetuste väljaandmise eesmärk on tunnustada innovaatilist ja efektiivset tootmist ning avaldada tunnustust tehtud töö eest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960