Autor: Põllumajandus.ee • 11. august 2021

Mida toob ÜPP kaasa Eesti põllumehele?

Juuni lõpus jõudsid Euroopa Parlament, Euroopa Komisjon ja Euroopa Liidu Nõukogu kokkuleppele ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) põhimõtetes aastateks 2023–2027. Mida toob saavutatud kokkulepe kaasa Eesti põllumehele, sellest kirjutab Maablogis maaeluminister Urmas Kruuse.
Maaeluminister Urmas Kruuse.
Foto: Liis Treimann

Euroopa rohelist kokkulepet toetav ühine põllumajanduspoliitika, mida peetakse senisest õiglasemaks, keskkonnahoidlikumaks ja paindlikumaks, tähistab muutuste algust Euroopa põllumajanduses. Põllumajandusvolinik Janusz Wojciechowski on kokkulepet iseloomustanud järgmiselt: „Uues ÜPPs on kõrgemad keskkonna-, kliima- ja loomade heaolu eesmärgid ühendatud toetuste õiglasema jaotamisega, eelkõige väikestele ja keskmise suurusega põllumajanduslikele pereettevõtetele ning noortele põllumajandustootjatele.“

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960