Autor: Harro Puusild • 10. november 2021

Olle Horm: Euroopa Liit hakkab ilmselt sealihatootmist vähendama

Sealihatootmine on omadega kahvlis ja olen suhteliselt kindel, et Euroopa Liit hakkab paari aasta pärast tegelema ülejääva mahuga ja tootmist vähendama, märgib Atria Eesti tegevdirektor Olle Horm.
Atria Eesti tegevdirektor Olle Horm
Foto: Hendrik Osula

Olle Horm rääkis teisipäeval toimunud Toiduliidu korraldatud pressikonverentsil "Sealiha on hea liha", et Euroopa Liit toodab aastas 24 miljardit kilo sealiha, millest Eesti osakaal on vaid 0,2 protsenti. "Ehk praktiliselt mitte midagi. Aga Euroopa Liidu puhul on raju see, et liit toodab küll 24 miljardit kilo, kuid ise tarbib 20. Toimub ületootmine, mille tõttu liigub igal aastal 4 miljardit kilo Hiina poole," selgitas Horm.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960